Αλεξανδρούπολη: “ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ” – Το ιδανικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Αλεξανδρούπολη: “ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ” – Το ιδανικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αλεξανδρούπολης ΚΔΑΠ Παιδεία Παίζει – Αλεξανδρούπολη, είναι μια πιστοποιημένη από το κράτος εκπαιδευτική δομή, με αντικείμενο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων/άνεργων γονέων.

Η παιδική ηλικία αποτελεί τη βάση για την ενήλικη ζωή. Αυτή είναι η ηλικία κατά την οποία τα παιδιά απορροφούν τα καινούρια ερεθίσματα, κατακτούν την κοινωνικότητα, χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους και μαθαίνουν να αγαπούν τη γνώση.


Το Κ.Δ.Α.Π. «ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» είναι χώρος δημιουργίας, χαράς, διασκέδασης όπου τηρούνται αυστηρά κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και υλοποιούνται προγράμματα έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης και δημιουργικής μάθησης.
Στόχος μας είναι τα παιδιά να αναπτύξουν νέες φιλίες, να κοινωνικοποιηθούν, να ανακαλύψουν ταλέντα τους και να εξελίξουν τις δυνατότητες τους μέσα από διάφορες ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες που θα συμμετάσχουν.

Σε μια συνάντηση με τους παιδαγωγούς μας

μπορείτε να συζητήσετε θέματα σχετικά με:

τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών σας.
• την επιλογή ανάμεσα στα ποικίλα και καινοτόμα εργαστήρια που εντάσσονται στο πρόγραμμα μας καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρουν στα παιδιά.
• τις δυσκολίες που μπορεί να διαπιστώσατε πως αντιμετωπίζει το παιδί σας και θέλετε να
δουλέψουμε μέσω των δραστηριοτήτων μας.
Δημιουργικά Προγράμματα:
• Μελέτη
• Συναισθηματική Αγωγή
• ΜαγειρικήΕικαστικές Αποστολές
• Ψυχοκινητική και αθλητική αγωγή
(zumba, pilates…)
• Παιχνίδια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων
• Αστρονομία
• Μουσικοκινητικές Δράσεις
• Θεατρικό Παιχνίδι
• STEAM Education (είναι το ακρωνύμιο science-technology-engineering-arts-mathematics
και περιλαμβάνει τα πειράματα, τεχνολογικές δεξιότητες, δραστηριότητες με το διαδραστικό πίνακα κ.α.)
• Εξωτερικές δράσεις (επισκέψεις σε μουσεία, οικολογικές δράσεις, εκδρομές με εκπαιδευτικό
χαρακτήρα κ.α.)
• Ρομποτική, Montessori Δράσεις, Κεραμική, Σχολείο της Φύσης

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ

Σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα παιδιά  θα έρθουν σε επαφή με πτυχιούχους νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς με ταυτόχρονη ειδίκευση πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

Επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλές δομές δημοτικές και ιδιωτικές συνεργάζονται με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Επομένως, έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν παιδιά που οι γονείς τους θα καταφέρουν να πάρουν το voucher του ΕΣΠΑ για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.Θα χρειαστεί να παρακολουθείτε εντατικά τα νέα του ΕΣΠΑ για να ενημερωθείτε για ό,τι νεώτερο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργεί εκτός σχολικού ωραρίου από τις 13:30 – 21:30. Τις περιόδους όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι επεκτείνει την λειτουργία του από τις 07:30 – 16:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Περιοχή: Γέφυρα Βανικιώτη
Διεύθυνση: Λ. Μάκρης 15
Τηλέφωνο: 25510 24777
E-mail: paizei.paideia@gmail.com

 Κάντε ΤΩΡΑ την ΑΙΤΗΣΗ σας στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μπαίνοντας και κάνοντας κλικ

ΕΔΩ