Άδεια για επαγγελματικό σκάφος τουριστικών περιηγήσεων στο Δέλτα Έβρου, δίνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Άδεια για επαγγελματικό σκάφος τουριστικών περιηγήσεων στο Δέλτα Έβρου, δίνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα έναρξης τουριστικών περιηγήσεων με ειδικό, επαγγελματικό σκάφος στο Δέλτα του Έβρου.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α νατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μπήκε ως θέμα η έγκριση χορήγησης άδειας εκτέλεσης επαγγελματικών πλόων από τον Χρήστο Πασχαλάκη, ιδιοκτήτη του σκάφους “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ”. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση:

“Έγκριση χορήγησης άδειας εκτέλεσης επαγγελματικών τουριστικών πλόων σε εσωτερικά ύδατα στο ποταμό Έβρο, του σκάφους «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ» ιδιοκτησίας Πασχαλάκη Χρήστου του Γεωργίου.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

Ο κ.Πασχαλάκης είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν άριστα την περιοχή, αφού ανήκει και στον Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα”, έχει αποκτήσει εδώ και αρκετούς μήνες το συγκεκριμένο σκάφος (από τον Οκτώβριο) και περιμένει να ολοκληρωθούν-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μπορεί να ξεναγεί στο πανέμορφο και μοναδικό στον κόσμο Δέλτα του Έβρου, τους επισκέπτες. Άλλωστε παλαιότερα η περιοχή… έσφιζε από παρουσία επισκεπτών, αλλά εδώ και χρόνια, με ευθύνες των τοπικών αρχών αυτό σταμάτησε και ένας τομέας που θα μπορούσε να φέρει πολλά έσοδα στην περιοχή ουσιαστικά “έσβησε”. Μακάρι να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα.