ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η άρνηση του Evros-news.gr να πάρει διαφήμιση του δήμου Αλεξανδρούπολης και το… βουλωμένο Σιφώνι

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η άρνηση του Evros-news.gr να πάρει διαφήμιση του δήμου Αλεξανδρούπολης και το… βουλωμένο Σιφώνι

Ξέρω, ξέρω. Έχετε δίκιο ότι και αν λέτε. Το… ξεφτιλίσαμε στην λούφα και δεν υπήρξε ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ για πάνω από έναν μήνα.

Ίσως και εμείς βολευτήκαμε γιατί υπήρχε παρασκηνιακά η νέα στήλη, Το Σιφώνι και έτσι δεν είμαστε πιο συνεπείς στο ραντεβού μας. Τώρα όμως ενημερώθηκα, ότι Το Σιφώνι…βούλωσε και δεν θα το ξαναδιαβάσετε στο Evros-news.gr. Ίσως βέβαια να εμφανιστεί σε κανένα άλλο τοπικό σάιτ, όπως κάποια άρθρα εσχάτως με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

“Το Σιφώνι” ΤΕΛΟΣ στο Evros-news.gr

Μακάρι, γιατί εμένα προσωπικά μου άρεσε. Από το Evros-news.gr όμως, το Σιφώνι ΤΕΛΟΣ. Στον υπεύθυνο μας, τον Κώστα Πιτιακούδη βέβαια έφερε δικαστικούς μπελάδες, γιατί κάποια δημοσιεύματα του έφεραν τα εξώδικα, τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές του τέως (τέως, τέως, τέως και με την… βούλα του ΣτΕ) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά σάμπως είναι η πρώτη φορά που μπλέκει με τέτοια; Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Σε άλλα δεν είναι… συνηθισμένα (όχι τα βουνά αλλά ο Πιτιακούδης), όμως είπαμε. Κάποια πράγματα αποτελούν εμπειρία ζωής και ας τα πληρώνεις με μερικές χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους. Είναι τα… δίδακτρα για να γνωρίζεις πως στις δύσκολες “μάχες” συνήθως είσαι μόνος και καλείσαι να επιλέξεις αν τις δώσεις. Κι απ’ ότι ξέρω, παρά τις απογοητεύσεις, η… χοντροκεφαλιά του δεν αλλάζει.

Που πας ρε Πιτιακούδη χωρίς…drone

Άσε που δεν έχει και… drone. Που πας ρε Πιτιακούδη χωρίς drone; Με ένα απλό τοπικό σάιτ, έστω και αν είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα και αναγνώστες και γράφεις κάποια πράγματα ή ξεσκεπάζεις κάποια άλλα που χρόνια τώρα το τοπικό σύστημα δεν τολμούσε να… αγγίξει; Ρε… drone έχεις; Αφού δεν έχεις, ατύχησες. Του τα έλεγα αυτές τις μέρες συνέχεια. Κάτι πρέπει να κάνει για να αποκτήσει και αυτός ένα ή και παραπάνω drones.

Μια καλή λύση είναι, να παίρνει και αυτός αλλά και όλοι μας καφέ από το Mikel Coffee της Αλεξανδρούπολης, που οι νέοι ιδιοκτήτες τους Φίλιππος και Χαράλαμπος οι οποίοι αναγέννησαν το συγκεκριμένο κατάστημα αγοράζοντας το, κάνουν συνέχεια διαγωνισμούς, για όσους επιλέγουν το delivery και το Take away. Αυτό τον μήνα, τον Ιούνιο δηλαδή, έχουν ως ένα από τα δυο δώρα ένα drone.

Οπότε σήμερα και τις άλλες δυο ημέρες που απομένουν για να τελειώσει ο Ιούνιος, όλοι στο Evros-news.gr θα παίρνουμε καφέδες από το Mikel Αλεξανδρούπολης, είτε τηλεφωνώντας είτε περνώντας από εκεί στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και να παίρνουμε στο χέρι τον καφέ της επιλογής μας.

Με drone μπορεί να πάρουμε απ’ ευθείας αναθέσεις

Θα μπούμε έτσι στην κλήρωση και που ξέρεις; Μπορεί να πάρουμε το drone και μαζί απ’ ευθείας αναθέσεις από την δημοτική αρχή Ζαμπούκη για κάλυψη κάποιων εκδηλώσεων με το συγκεκριμένο μηχάνημα. Όπως έγινε δηλαδή με τον ιδιοκτήτη του e-evros, που πρόσφατα αντί 500 ευρώ (και λίγα ήταν σύμφωνα με την άποψη του ειδήμονα περί τέτοιων καλύψεων) κάλυψε με drone τις εκδηλώσεις… Μπόγδη.

Όσα έγιναν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής εννοώ, που σίγουρα ήταν… έμπνευση Μπόγδη. Μπορεί ως Γενικός Γραμματέας του δήμου να μην δείχνει ικανός να συντονίσει τους υπαλλήλους και να κάνει πράγματα που είναι αρμοδιότητας του ο πρώην συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, αλλά για κάτι τέτοια… πανηγυράκια όπως το συγκεκριμένο, καλός είναι.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει βέβαια άλλα, πολύ σοβαρά και δυστυχώς επί πολύ καιρό άλυτα προβλήματα, αλλά αυτοί ασχολούνται με παρόμοια… εφετζίδικα event, όπως τα λένε και στο χωριό του Πιτιακούδη, το Παλιούρι Διδυμοτείχου, όπου έχει πλέον εγκατασταθεί.

Εξάλλου αν δεν δώσει απ’ ευθείας στα… drones του e-evros την δουλειά, σε ποιον θα την δώσει; Αυτός δεν έφτιαξε προεκλογικά όλα τα διαφημιστικά σποτάκια (και με drones) του τέως (τέως, τέως, τέως και με την… βούλα του ΣτΕ) δημάρχου Λαμπάκη και κάλυπτε όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις; Αποτέλεσμα βέβαια δεν του έφερε και κέρδισε ο Ζαμπούκης, αλλά γι’ αυτό φταίει ο… λαός που δεν αναγνώρισε το αυτοδιοικητικό μεγαλείο του Ακατανόμαστου τέως δημάρχου.

Αρνήθηκε το Evros-news.gr την

διαφήμιση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Α, εκεί έχουν και άλλη μια φράση. To… Media planning. Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά όπως με ενημέρωσε ο Πιτιακούδης, πρόκειται για την δουλειά που αναλαμβάνει κάποιος έναντι αμοιβής, να μοιράσει επικοινωνιακές δράσεις για προβολή πελατών στα διάφορα ΜΜΕ. Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, σάιτ, που πλέον κυριαρχούν ως ΜΜΕ στην επικοινωνία και την ενημέρωση.

Παρεμπιπτόντως, ούτε… Media planning μπορεί να κάνει ο δικός μας. Με ενημέρωσε πάντως ότι στάλθηκε στο Evros-news.gr πρόταση και ζητήθηκε προσφορά, “στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς των Μουσουλμάνων, το οποίο ανατέθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε εταιρεία που θεωρείται ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ πραγματικά, κορυφαία σε αυτό.

Μας ζητούσαν λοιπόν να ενημερώσουμε για το κόστος μιας διαφημιστικής καμπάνιας που ετοιμάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε Ιστοσελίδες & Social Media. Και όπως με ενημέρωσε ο Πιτιακούδης, το Evros-news.gr ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ και έτσι χάθηκαν τα χρήματα που θα έπαιρνε και αυτό, μαζί φυσικά με άλλα τοπικά σάιτ, που προφανώς και θα απαντήσουν θετικά.

Ούτε ευρώ από την δημαρχία Ζαμπούκη

Κι όταν τον ρώτησα τι… ανοησία (άλλη γνωστή ελληνική λέξη χρησιμοποίησα) έκανε, μου είπε πως δεν με αφορά και να μην ασχολούμαι. Βέβαια και άλλη μια φορά, όταν έγινε πάλι από τον δήμο Αλεξανδρούπολης προβολή της Αγροτικής Έκθεσης Φερών, συμμετείχαμε ως σάιτ. Τότε όμως το… αυτοδιοικητικό καρτούν Παύλος Μιχαηλίδης, μόνο για το Evros-news.gr ανέφερε και εν γνώση του απέκρυψε τα υπόλοιπα ΜΜΕ που επίσης συμμετείχαν.

Να… φοβήθηκε μην αρχίσει πάλι τις αναρτήσεις στο facebook και τις δηλώσεις ο… ανύπαρκτος αυτοδιοικητικά (και όχι μόνο) Παυλάρας εναντίον του Evros-news.gr, αποκλείεται. Γιατί ουδείς ασχολείται πλέον με όσα λέει και κάνει, ο άνθρωπος που επί 1,5 χρόνο ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕ στο σάιτ μας θέματα εναντίον του τέως (τέως, τέως, τέως και με την… βούλα του ΣτΕ) κ.Λαμπάκη, με τον οποίο τώρα έγιναν “κολλητοί” και συνοδοιπόροι.

Έτσι ως σάιτ δεν έχουμε πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από την δημαρχία Ζαμπούκη, αφού για την Αγροτική Έκθεση Φερών έγινε ένα γραφειοκρατικό μπέρδεμα στον δήμο Αλεξανδρούπολης και δεν μπορεί να μας πληρώσει. Όχι μόνο εμάς, αλλά όλα τα ΜΜΕ που πήραν εντολή προβολής της. Εμείς βέβαια τον ΦΠΑ του τιμολογίου τον πληρώσαμε στο Κράτος ήδη και επίσης την γραφίστρια τεχνικό μας, που έφτιαξε το banner για όλα τα ΜΜΕ.

Κι απ’ ότι μας ενημέρωσαν, μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαστικά τα χρήματα αυτά. Να ήταν ακόμα δήμαρχος ο… Ακατανόμαστος Λαμπάκης (έτσι θα τον αποκαλούμε αν η απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσε εναντίον μας είναι υπέρ του), να παίρναμε δικηγόρο την σύζυγο του στην Οικονομική Επιτροπή και με εξωδικαστικό συμβιβασμό θα τα παίρναμε. Όπως έγινε άλλωστε με πολλούς πελάτες της γυναίκας του που έκαναν το ίδιο. Τώρα… τον ήπιαμε.

Χρειάζονται… πνευμόνια για να διεκδικήσεις τον δήμο

Μια και μιλάμε για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, άρχισαν να… σκάνε διάφορα δημοσιεύματα, φήμες, διαδόσεις, που τα περισσότερα αποτελούν… ευσεβείς πόθους, επιθυμίες και διάφορα τέτοια ορισμένων. Είναι άλλωστε πολύ νωρίς ακόμα για όλα αυτά. Έχουμε άλλα τρία χρόνια και ο Γιάννης Ζαμπούκης ακόμα… δεν κυβέρνησε. Όχι πως είμαι αισιόδοξος ότι θα το κάνει στη συνέχεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πάντως για να δώσεις την “μάχη” των δημοτικών εκλογών στην Αλεξανδρούπολη χρειάζεται να έχεις γερά… πνευμόνια. Οπότε, ένας Πνευμονολόγος θα ήταν… ότι πρέπει. Λέτε να εμφανιστεί κανένας, που μέχρι τώρα δεν ακούστηκε, στην… ζώνη του Λυκόφωτος (όχι της δικής μας Λυκόφης Σουφλίου μην μπερδευτούμε).

Πάντως στα ονόματα που κυκλοφορούν απ’ όλα έχει ο… μπαξές, άσχετα αν κάποια θυμίζουν ξύλα… ΠΕΤΡες που λέμε ως έκφραση. Μάλιστα, αρκετοί…ΡΟΥΦΟυν τέτοια δημοσιεύματα, λες και… ΤΣΩΝει (με ει μην γίνει κανένα λάθος) καλά πρέπει από τώρα ΚΑΡΑΒια να αρμενίσουν για την δημαρχία της Αλεξανδρούπολης και ορισμένοι επιμένουν να.. ΤΟΨήνουν το θέμα. Για την Αλεξανδρούπολη μιλάμε, όχι για την… ΑΛΕΞΑΝΔΡειΑ.

Άλλωστε περιμένουμε κάποια στιγμή να… διοικήσει και ο Ζαμπούκης. Γιατί δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αποφασίσει να διοικήσει. Ίσως χρειάζεται να τον τσιμπήσει καμιά… χοντρόμυγα ή να… πετάξει κανένα drone εκεί στο ύψος του γραφείου του στο δημαρχείο και να καταλάβει πως ο χρόνος περνάει και κινδυνεύει να περάσει η θητεία του χωρίς να τον θυμάται κανένας.

Φοβερά τραγούδια ο Κώστας Κόλλιας

Ψάχνοντας στο youtube, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο του συγχωρεμένου, σπουδαίου λαϊκοί τραγουδιστή Κώστα Κόλλια, που δυστυχώς “έφυγε” νωρίς. Πρόλαβε όμως να μας αφήσει μερικά πολύ καλά τραγούδια. Όπως το κλασικό “Έρωτα μου αγιάτρευτε”, αλλά και το “Τι και αν είμαι παντρεμένος”.

Δεν ξέρω γιατί περπατώντας στην Αλεξανδρούπολη και μαθαίνοντας κάποιες… πιπεράτες λεπτομέρειες για επιλογές και “κατορθώματα” διαφόρων θεσμικών και τα δυο αυτά  τραγούδια μου ήρθαν στο μυαλό.

Με ξύπνησε το… Γκατζόλι

Σήμερα το πρωί με ξύπνησαν στο χωριό εκτός από τον κόκορα και τα πουλάκια (χελιδόνια κυρίως) και ένα… Γκατζόλι που έχει ο γείτονας. Μπορεί η αγριοφωνάρα του να με εκνεύρισε, αλλά αφού αναγκάστηκα… ξύπνησα (κυριολεκτικά, γιατί μεταφορικά όπως αποδείχθηκε άργησα πολύ να το κάνω).

Σκέφθηκα λοιπόν πως κάποιο άλλο Gatzoli (να δείξουμε ότι ξέρουμε και αγγλικά) θα μπορούσε να αρχίσει και πάλι να… γκαρίζει δυνατά και να εκνευρίζει τους πάντες. Χμ. Ενδιαφέρον…

Ο… Ναρκαλιευτής