ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι Καστανιές. Εκ παραδρομής ανέφερε το Τελωνείο τους μεταξύ των άλλων, ο Στέλιος Πέτσας

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι Καστανιές. Εκ παραδρομής ανέφερε το Τελωνείο τους μεταξύ των άλλων, ο Στέλιος Πέτσας

Δεν πρόκειται να ανοίξουν την Τετάρτη 1 Ιουλίου οι Καστανιές και φυσικά θα παραμείνει κλειστό το Τελωνείο τους, για τους γνωστούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και αφορούν όσα διαδραματίσθηκαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και εξακολουθούν να ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr που προέρχονται από Κυβερνητικές πηγές, εκ παραδρομής αναφέρθηκε το όνομα του Τελωνείου των Καστανεών μεταξύ των υπολοίπων, από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Προφανώς… παρεισέφρησε στο κείμενο που ετοίμασαν οι συνεργάτες του, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ το επαναλαμβάνουμε. Μάλιστα αύριο αναμένεται να υπάρξει και διευκρινιστική δήλωση.

Ο κ. Πέτσας συγκεκριμένα δήλωσε: «Aπό μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων. H κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται”.

Όσον αφορά το Τελωνείο των Κήπων, ούτε από εκεί θα επιτρέπεται η διέλευση Τούρκων υπηκόων από την 1η Ιουλίου, αφού η γειτονική μας χώρα είναι μια εξ αυτών που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει να μπαίνουν πολίτες της στις χώρες που την αποτελούν. Μόνο Έλληνες πολίτες και φυσικά χωρών της Ε.Ε μπορούν να εισέρχονται, κάτι άλλωστε που ισχύει ήδη και τώρα, γι’ αυτό και κάποιοι συντοπίτες μας μουσουλμάνοι από Ξάνθη και Ροδόπη πηγαίνουν στην Τουρκία και επιστρέφουν. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν πως αυτό μπορεί να… ευθύνεται και για τα κρούσματα κορονοϊού σε συγκεκριμένα χωριά των δύο νομών.