Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, για “ανοιχτά σύνορα στον Έβρο”

Συλλαλητήριο μεταναστών στο Σύνταγμα με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, για “ανοιχτά σύνορα στον Έβρο”

Συλλαλητήριο μεταναστών με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά σύνορα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα. «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη» και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική»  ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Την απέλαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την χώρα ζήτησαν λοιπόν οι διοργανωτές τουμαζικού συλλαλητηρίου μεταναστών, που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, καταχειροκροτούμενοι από το ένθερμο πλήθος μπροστά στη Βουλή.
Η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων μεταναστών, που συμμετείχαν.
Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, ήταν αυτή που έδωσε τον αγωνιστικό τόνο. «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα «παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν».

Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία μεταναστών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα, «Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές», «Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!», και «Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική».
Πηγή: protothema.gr