Αναζητούν νέο επικεφαλής Καβαλιώτες και Ξανθιώτες… ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ την περσινή ήττα με αρχηγό Τοψίδη

Αναζητούν νέο επικεφαλής Καβαλιώτες και Ξανθιώτες… ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ την περσινή ήττα με αρχηγό Τοψίδη

Στην αναζήτηση νέου επικεφαλής για τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας και Ξάνθης της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ένα χρόνο μετά την περσινή ήττα απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και ενώ θεωρούσαν δεδομένη την επικράτηση τους, αφού είχε συμμαχήσει ένα ετερόκλητο και αλλοπρόσαλλο σχήμα πολιτικών, επιχειρηματιών και αυτοδιοικητικών, αναθεωρούν τις απόψεις τους και εξετάζουν την στάση τους από δω και πέρα. Γιατί όλους αυτούς που συντάχθηκαν με τον κ.Τοψίδη, τους συνέδεαν οι προσωπικές φιλοδοξίες, η προσμονή για την διαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ και η σιγουριά για τη νίκη, που θα τους έδινε και πάλι καρέκλες Αντιπεριφερειαρχών. Πρόσωπα άλλωστε όπως ο Θόδωρος Μαρκόπουλος από την Καβάλα, δεν μπορούν να αντέξουν μακριά από την… εξουσία. Αυτός μαζί με τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τον Χρήστο Γάκη (καλά που βγήκε φωτογραφία και τον είδαμε, γιατί στα περισσότερα περιφερειακά συμβούλια απουσιάζει), καταλογίζουν λοιπόν στον αρχηγό τους, ότι στάθηκε ανίκανος να κερδίσει ακόμα και το νομό Έβρου και τις δυο Κυριακές των εκλογών, αφού οι συντοπίτες του τον… αποδοκίμασαν και δεν τον προτίμησαν, αλλά έδωσαν πλειοψηφία στον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιου.

Όταν ακόμα και η ευκαιρία να έχει ο Έβρος δικό του Περιφερειάρχη δεν μέτρησε για τους Εβρίτες, αλλά επέλεξαν να μην βγάλουν πρώτο έναν συντοπίτη τους, τον Χριστόδουλο Τοψίδη, για πολλούς και διάφορους λόγους οι οποίοι είναι γνωστοί, ειδικά σε όσους έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί μαζί του, θεωρούν ότι είναι πλέον “καμένο χαρτί”. Γι’ αυτό οι τρεις Καβαλιώτες, μαζί με κάποιους Ξανθιώτες, τον περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη αλλά και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λώστα Ζαγναφέρη που απείχε στις προηγούμενες εκλογές, αναζητούν καινούργιο αρχηγό για να τον βάλουν επικεφαλής και να διεκδικήσουν μετά από 3 χρόνια την Περιφέρεια. Κι αφού ο ψηλός σημερινός αρχηγός τους δεν τα κατάφερε, ίσως ψάξουν για κανέναν… ΚΟΝΤΟ να μπει επικεφαλής.

“Όταν με πολύ αδύναμο τον Μέτιο, αφού τον αμφισβητούσαν ακόμα και οι δικοί του υποψήφιοι, όπως ο Πέτροβιτς που μέχρι τελευταία στιγμή ήθελε να κατέβει μόνος του, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε έχοντας αρχηγό τον Τοψίδη, πως θα γίνει τώρα που ο Περιφερειάρχης θα μοιράσει σε δήμους και γενικά σε όλη την Περιφέρεια τόσα εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και όχι μόνο και αναπόφευκτα θα… δυναμώσει πλέον πολύ”, είναι το χαρακτηριστικό τους σχόλιο που δείχνει τον έντονο προβληματισμό τους.

Βλέπουν μάλιστα και τον κ.Τοψίδη, με τον οποίο οι Μαρκόπουλος, Ιωσηφίδης και Γάκης φωτογραφήθηκαν μαζί προχθές στην Καβάλα για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης και την απελευθέρωση της, να γράφει στην σελίδα του ότι… ΑΤΕΝΙΖΕΙ την ιστορία της πόλης (το ατενίζοντας ως γνωστόν το χρησιμοποιούμε ως έκφραση για το μέλλον) και σκέφτονται ότι μπορεί να αρχίσει να… ΑΝΑΠΟΛΕΙ (έκφραση για κάτι που πέρασε και το θυμόμαστε) νέα προσπάθεια να εκλεγεί μετά από τρία χρόνια. Βέβαια ο αποτυχών στις περασμένες περιφερειακές εκλογές Χριστόδουλος (Τάκης για τους φίλους του) Τοψίδης, γνωρίζει καλύτερα εκφράσεις όπως το περίφημα… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, αφού έτσι αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ευρώ. Ιδού και το σχόλιο στην φωτογραφία του κ.Τοψίδη από την Καβάλα.

Όλα αυτά πάντως δεν φαίνεται να… πτοούν τον Χριστόδουλο Τοψίδη που ρίχνει το “βάρος” στα επιχειρηματικά του σχέδια. Η εταιρεία catering συνεχίζει αυτό που έχει αναλάβει, να σιτίζει τους λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας αλλά και τους εκατοντάδες αστυνομικούς που ήρθαν στον Έβρο για να φυλάνε τα σύνορα. Συμμετέχει πλέον στο επενδυτικό σχήμα που απέκτησε το ξενοδοχείο “Κάβειρος” στην Σαμοθράκη, ενώ ίδρυσε και ενεργειακή εταιρεία μαζί με τον περιφερειακό του σύμβουλο Νίκο Βουλγαρίδη από τις Φέρες και τον γαμπρό του “κολλητού” του. Οπότε, τα… κατουστάρκα να βγαίνουν και ρίχνουμε που και που καμιά ανακοίνωση εναντίον της περιφερειακής αρχής, άσχετα αν όσα λέμε είναι… ξύλα, πέτρες και δεν βγαίνει νόημα.