Ανυπότακτος κηρύχθηκε ο καθαιρεθείς πρώην Αρχιμανδρίτης Αλεξανδρούπολης – Συνεχίζει τη “δράση” του, με ιστοσελίδα ως “μαϊμού” Μητροπολίτης

Ανυπότακτος κηρύχθηκε ο καθαιρεθείς πρώην Αρχιμανδρίτης Αλεξανδρούπολης – Συνεχίζει τη “δράση” του, με ιστοσελίδα ως “μαϊμού” Μητροπολίτης

Ανυπότακτος κηρύχθηκε τον περασμένο μήνα, ο καθαιρεθείς πρώην Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, αφού δεν παρουσιάστηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία Απρίλιο και Ιούνιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στον καθαιρεμένο πρώην κληρικό Ιωάννη Κ., ο οποίος ως γνωστόν καταδικάστηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ, ενώ καλείται ως το τέλος του 2020 να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Άλλωστε, μετά την καθαίρεση του δεν είναι πλέον κληρικός για να απαλλαγεί από την στρατιωτική θητεία.

Όλα αυτά πάντως, δεν φαίνεται να τον… πτοούν, αφού συνεχίζει κανονικά την έντονη δράση του κατά της νομίμου εκκλησίας, βλέποντας ότι οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας αντιμετωπίζουν… χαλαρά την περίπτωση του. Ακόμα και όταν είναι ξεκάθαρο πως δημιουργούνται και σοβαροί κίνδυνοι που άπτονται συγκεκριμένων ζητημάτων στην εθνικά πολύ ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και της Θράκης γενικότερα. Όπως οι κινήσεις του πριν λίγο καιρό για την δημιουργία στην περιοχή μας σχισματικής παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης», η οποία φαίνεται να ευνοεί και τους σχεδιασμούς του Ρωσικού Πατριαρχείου. Τόσο κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ιστοσελίδα ως “μαϊμού” Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

Κι ενώ θα περίμενε κανείς οι τοπικές, αλλά και οι κεντρικές κρατικές αρχές και μάλιστα στο… υψηλότερο επίπεδο τους θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτές “περί άλλων τυρβάζουν” και όταν καταλάβουν την σοβαρή (και εθνική) ζημιά που συντελείται, θα τρέχουν κατόπιν εορτής να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ήδη, ο συγκεκριμένος καθαιρεμένος πρώην Αρχιμανδρίτης λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα ιστοσελίδα ως “μαϊμού” Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης. Κι όχι ένα απλό σάιτ, αλλά με ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Αλήθεια”, Live TV και κανάλι όπου αναρτώνται ομιλίες και μηνύματα του. Με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, υπάρχουν αρκετοί που μπερδεύονται και πιστεύουν ότι αυτός είναι ο επίσημος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να παρακολουθούν τις ομιλίες του μέσα από το διαδίκτυο και έτσι καταφέρνει να… περνάει την προπαγάνδα του. Ακόμα και αθηναϊκές ιστοσελίδες, που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις θρησκευτικών θεμάτων, αναδημοσίευσαν Video με ομιλίες του, γιατί δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται.

Επαναλαμβάνουμε, η δράση του συγκεκριμένου καθαιρεμένου πρώην κληρικού της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια και έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιεροσύνη του, γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού εκτυλίσσεται σε μια πολύ ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Κι επειδή ορισμένοι ψάχνουν τρόπους να… ελέγξουν ακόμα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, μέσα του θρησκευτικού στοιχείου, η περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται με κάποια δημοσιεύματα που απλά τον “φωτογραφίζουν” ή μιλούν γενικά και αόριστα. Απαιτείται δραστηριοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών της Πολιτείας, πριν είναι αργά.