Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” ένας σημαντικός επιχειρηματίας, αλλά Επιμελητήριο Έβρου και τοπικά ΜΜΕ… δεν ασχολήθηκαν

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” ένας σημαντικός επιχειρηματίας, αλλά Επιμελητήριο Έβρου και τοπικά ΜΜΕ… δεν ασχολήθηκαν

“Έφυγε” πριν από τέσσερις ημέρες σε ηλικία 79 ετών ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών “Εσπέρια”, που δεκαετίες τώρα δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον Έβρο, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Κι όμως. Με την απώλεια ενός πολύ σημαντικού επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης, του νομού Έβρου και της Θράκης, ο οποίος από το 1964 που ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη της βιοτεχνίας αρχικά και βιομηχανίας στη συνέχεια αναψυκτικών, την εκσυγχρόνισε και την επέκτεινε, απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους, ελάχιστοι δυστυχώς ασχολήθηκαν. Ο εκλιπών Γιάννης Μιχαηλίδης, που το 1980-81 έκανε ριζική αναδιάρθρωση των δομών της επιχείρησης, την μετέφερε σε νέο κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Άνθεια Αλεξανδρούπολης, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, είχε και σημαντική και γνωστή σε όλους συνεισφορά και δράση στα κοινά του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου.

Όπως μάθαμε, διετέλεσε πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου, συνεργάτης του πρώην Προέδρου Νίκου Δαστερίδη, είχε συμβολή στην περίφημη επιδότηση 12%  του εργοδοτικού κόστους, στον αναπτυξιακό νόμο για την περιοχή και άλλα πολλά που πέτυχαν οι ντόπιοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Ήταν επίσης και πάνω από 10 χρόνια Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών νομού Έβρου. Κι όμως. Το Επιμελητήριο Έβρου με Πρόεδρο τον Χριστόδουλο Τοψίδη, δεν έβγαλε ούτε μια συλλυπητήρια ανακοίνωση, για τον θάνατο ενός τόσο εξέχοντος στελέχους του. Για τον χαμό ενός από τους ελάχιστους επιχειρηματίες που έχουν μείνει στο νομό Έβρου, οι οποίοι κάτω από τις αντίξοες συνθήκες εξακολουθούν να δημιουργούν, να διατηρούν επιχειρήσεις κόντρα σε μεγαθήρια του χώρου και να… δίνουν ψωμί σε κόσμο, προσθέτοντας υπεραξία στην περιοχή.

Δεν… βρήκαν λοιπόν ο κ.Τοψίδης και η διοίκηση του Επιμελητηρίου να πουν δυο κουβέντες για έναν από τους ανθρώπους οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να είναι αυτοί σήμερα στο συγκεκριμένο πόστο. Όταν καθημερινά μας… βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις χιλιάδων λέξεων επί παντός επιστητού. Καμιά ανακοίνωση επίσης ούτε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΡΟΥ. Κι αυτοί αν και ήταν μέλος τους, είχαν άλλον… καημό. Πως θα έρθουν οι τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία στην περιοχή. Για ένα σημαντικό στέλεχος τους επί χρόνια που “έφυγε” από την ζωή, καμιά κουβέντα.

Το Evros-news.gr δεν είχε την χαρά και την τύχη να γνωρίσει τον αείμνηστο Γιάννη Μιχαηλίδη. Μόνο μια τυχαία συνάντηση με τον γιο του Παύλο, “διάδοχο” στην επιχείρηση “ΕΣΠΕΡΙΑ” και αυτή κατά την ώρα εργασίας του, είχαμε. Θεωρήσαμε όμως αυτονόητη υποχρέωση να αναφερθούμε στην απώλεια του και επίσης, να επισημάνουμε όσα διαβάζετε. Γιατί δυστυχώς και η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ, κυρίως της Αλεξανδρούπολης, ηλεκτρονικά (τηλεόραση, ραδιόφωνο) και κυρίως τα σάιτ, δεν βρήκαν να αναφέρουν και να αφιερώσουν λίγες γραμμές για αυτόν και τον θάνατο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” ο ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών “Εσπέρια” Γιάννης Μιχαηλίδης

Την ίδια στιγμή, που πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν ολόκληρα… κατεβατά χιλιάδων λέξεων για τον… συνεπίθετο συγγενή του Παύλο Μιχαηλίδη, το γνωστό αυτοδιοικητικό… καρτούν, επειδή έκανε μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, για ένα… παρτέρι ενός δημοτικού συμβούλου επίσης με το ίδιο επίθετο. Επί 22′ ολόκληρα λεπτά τον είχε στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, να σχολιάζει την συγκεκριμένη… ανοησία και δεν βρήκε λίγα λεπτά να αφιερώσει στον χαμό ενός πετυχημένου επιχειρηματία, που δημιούργησε μια σημαντική εταιρεία στην περιοχή. Σημεία των καιρών θα μπορούσε να πει κανείς.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ