Αλεξανδρούπολη: Αποφασίζουν για την λειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας σε έκτακτη συνεδρίαση

Αλεξανδρούπολη: Αποφασίζουν για την λειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας σε έκτακτη συνεδρίαση

Σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς την ερχόμενη Δευτέρα  06-07-2020 και τις ώρες, από : 12:00 έως 14:00, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης καλούνται να αποφασίσουν για την λειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας. 

Με βάση την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός:

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως  συμμετέχουν τη Δευτέρα  06-07-2020 και τις ώρες, από : 12:00 έως 14:00στην11ηΈκτακτηΣυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία θα γίνει  διά περιφοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του N. 4555/18 και τα άρθρα  177 και 184  του N. 4635/19.

Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την ψήφο σας ανά θέμα (Υπέρ, Κατά, Λευκό, Δήλωση παρόν), τηΔευτέρα  06-07-2020 και τις ώρες, από : 12:00 έως 14:00 στο email:dimsim@alexpolis.gr, για τη  λήψη αποφάσεως στο παρακάτω θέμα:

 1. Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας  (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)

Τα παραπάνω θέμα συζητείται, εκτάκτως, διότι, με την 141/2020 Α.Δ.Σ., αποφασίστηκε η το συντομότερο δυνατό και μετά το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής επανεξέταση  ψήφιση  του θέματος, προκειμένου να γίνει  εφαρμογή των παραπάνω γραμμών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας δεδομένης  και της έναρξης της θερινής σεζόν, όπου και παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών εντός του αστικού ιστού.

Σημειώνεται ότι:

 • Για τη δια περιφοράς  συνεδρίαση, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη νέα αστική συγκοινωνία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Μετά από επιστημονικές μελέτες, εισηγήσεις και πολύμηνη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, η Δημοτική Αρχή παρουσίασε την πρότασή της για τη νέα αστική συγκοινωνία.
Για πρώτη φορά η Αλεξανδρούπολη αποκτά ολοκληρωμένη αστική συγκοινωνία εντός του δομημένου αστικού ιστού.
Με τρεις νέες γραμμές για πλήρη κάλυψη, ενώνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου στην Ελλάδα μόλις 40 λεπτά, οι δημότες Αλεξανδρούπολης θα μετακινούνται εύκολα και άνετα στην πόλη με υπερσύγχρονα λεωφορεία, περιορίζοντας έτσι δραστικά τη χρήση των αυτοκινήτων.


Έτσι θα πετύχουμε την αποσυμφόρηση από το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.
“Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο”

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη νέα αστική συγκοινωνία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

👉Η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη νέα αστική συγκοινωνία στον Δήμο ΑλεξανδρούποληςΜετά από επιστημονικές μελέτες, εισηγήσεις και πολύμηνη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, η Δημοτική Αρχή παρουσίασε την πρότασή της για τη νέα αστική συγκοινωνία. ❕Για πρώτη φορά η Αλεξανδρούπολη αποκτά ολοκληρωμένη αστική συγκοινωνία εντός του δομημένου αστικού ιστού. Με τρεις νέες γραμμές για πλήρη κάλυψη, ενώνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα πάρκα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.Με τη χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου στην Ελλάδα μόλις 40 λεπτά, οι δημότες Αλεξανδρούπολης θα μετακινούνται εύκολα και άνετα στην πόλη με υπερσύγχρονα λεωφορεία, περιορίζοντας έτσι δραστικά τη χρήση των αυτοκινήτων.Έτσι θα πετύχουμε την αποσυμφόρηση από το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.“Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο”#dimos_alexandroupolis

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Freitag, 26. Juni 2020

 

Ένα σχόλιο

 1. Μα ο κόσμος δεν ανεβαίνει…Για 5-6 άτομα θα είναι μόνο και για την τρίτη ηλικία…
  Για ρωτήστε από το πάρκινγκ οι γραμμές που φεύγουν πόσα άτομα μπαίνουν στα λεωφορεία? η μάλλον όταν ξεκίνησαν καλλίτερα και τώρα λόγω Κορωνοιού?
  Ένα δύο? πόσα? και αν βάλουμε όλες τις γραμμές την μία είναι 5-7 άτομα την άλλη 15-20 (ανάλογα με τις ώρες) και σπάνια να πιάσουν τα 40-50 κι εκείνα στην γραμμή του Νοσοκομείου με τους εργαζομένους. και για πρωινές ώρες για να κάνει τις δουλείες του ο κόσμος.Βάλτε και για τις παραλίες που έχει πτώση τεράστια πτώση?
  Έχουν μεγάλη πτώση κακά τα ψέμματα λόγω των μέτρων.
  Άλλοι δεν ανεβαίνουν επειδή φοβούνται και άλλοι για να μην φοράνε μάσκα.
  Καλά κι εγώ που ανεβαίνω,ανεβαίνω για 5-`10 λεπτά με την μασκούλα μου,φοβάμαι δεν φοβάμαι για να μην περπατάω 4-6 χλμ….

  Μακάρι να το λύσουν το θέμα και να αρχίσουν τις νέες γραμμές, αρκεί να έχουν μέσα Σκλαβενίτη ενώ στην πρόταση τους τον έχουν από έξω για 300 μέτρα από την μία γραμμή και 600-800 την δεύτερη…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*