Δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη, Επιμελητήρια ΑΜ-Θ για την ΔΕΣΜ-ΟΣ. Παραμένει Πρόεδρος η Κατερίνα Ιωαννίδου

Δικαστική “σφαλιάρα” σε Τοψίδη, Επιμελητήρια ΑΜ-Θ για την ΔΕΣΜ-ΟΣ. Παραμένει Πρόεδρος η Κατερίνα Ιωαννίδου

Δικαστική “σφαλιάρα” στον Χριστόδουλο Τοψίδη και τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ, όπου επιχείρησαν “πραξικόπημα” διαφοροποιώντας αυθαίρετα τα ποσοστά συμμετοχής, με στόχο να ορίσουν διοίκηση της αρεσκείας τους.

Όπως αναφέρει η fonirodopis.gr, δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο (4/7) η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης σχετικά με αίτημα Προσωρινής Διαταγής που υπέβαλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αναφορικά με την εκτέλεση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων που προκλήθηκαν από τα Επιμελητήρια όλης της Περιφέρειας στην εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ.

Με την απόφαση πιθανολογήθηκαν ως νόμιμοι και βάσιμοι οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στην αγωγή ακύρωσης και ανεστάλησαν οι εν λόγω αποφάσεις. Ως εκ τούτου παραμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ και η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, την οποία με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ.Τοψίδη, προσπάθησαν να αντικαταστήσουν με τον Αντώνη Φραντζή. Οι δικαστικές εξελίξεις μάλιστα δεν σταματούν εδώ, αφού νομικές πηγές από την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράλης επισημαίνουν όσοι επιχείρησαν το συγκεκριμένο “πραξικόπημᔨαλλάζοντας αυθαίρετα τα ποσοστά συμμετοχής των εταίρων στην ΔΕΣ-ΜΟΣ, έχουν και σοβαρές ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ που θα καταλογιστούν.

Η αγαστή συνεργασία και η ηρεμία 24 χρόνων στην ΔΕΣ-ΜΟΣ ΑΜΘ

“θυσία” στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών του Τοψίδη

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜΘ τόνιζαν ότι «προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας (σ.σ. ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ) τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου». Η κίνηση αυτή έγινε, όπως διευκρίνιζαν, διότι «μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Η «έλλειψη συνεργασίας με την Πρόεδρο» την οποία επικαλούνταν ως αιτία αλλαγής τα Επιμελητήρια, αποτελούσε η προ δύο μηνών περίπου απόφαση της πρώτης να αντικατασταθεί ο επί 20ετίας Γενικός Διευθυντής της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Αρχοντίκης με τον κ. Γεωργαντά, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι θεώρησαν σωστό να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ συμμετοχής κάθε εταίρου και να ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να προχωρήσουν σε αλλαγή διοίκησης.

Η αντίδραση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ήταν άμεση και με μοναδικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον αυτών των μεθοδεύσεων. Γι’ αυτό και παρά την… σύμπλευση των περιφερειακών παρατάξεων Τοψίδη και Κατσιμίγα στην Οικονομική Επιτροπή, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες. Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε σήμερα, με την δικαίωση τους και την δικαστική σφαλιάρα” σε όσους έκαναν το “πραξικόπημα”. Μάλιστα στο σκεπτικό και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναλύεται η ουσία της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΣΜ-ΟΣ ΠΑΜΘ

Εδώ και 24 χρόνια, ανεξάρτητα από διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις ή απόψεις, ποτέ δεν είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις των εταίρων και η συνεργασία τους στην ΔΕΣ-ΜΟΣ ΠΑΜΘ. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέβη τώρα, αφού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, που έτυχε να είναι και επικεφαλής όλων των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ, δεν μπορεί με τίποτα να… χωνέψει την περσινή του ήττα στις περιφερειακές εκλογές από την Περιφερειακή Αρχή του Χρήστου Μέτιου. Κι επειδή δεν μπόρεσε να… ελέγξει τις μετεκλογικές εξελίξεις και να έχει κάποιον ρόλο στα διοικητικά, αφού δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να ταυτιστεί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κατσιμίγα δηλαδή, δεν δίστασε να… θυσιάσει την λειτουργία της ΔΕΣ-ΜΟΣ στον βωμό προσωπικών του φιλοδοξιών. Γιατί ούτε εκεί, με δεδομένα τα ποσοστά, δεν μπορούσε να ελέγξει τις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε μια εταιρεία που ασχολείται με τις επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό και επιχείρησε μαζί με τους συναδέρφους του των άλλων Επιμελητηρίων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι τον στήριξαν ανοιχτά στις περσινές εκλογές αλλά… έφαγαν τα μούτρα τους και αυτοί αφού οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι τι συμβαίνει δεν επέλεξαν την παράταξη Τοψίδη, νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν “πραξικοπήματα” αλλάζοντας αυθαίρετα τα ποσοστά στην συγκεκριμένη εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ.