ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η διαφημιστική… ασυλία Ζαμπούκη, οι δυο τηλεπαρουσιάστριες και το ψωμί… Χασκόβου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η διαφημιστική… ασυλία Ζαμπούκη, οι δυο τηλεπαρουσιάστριες και το ψωμί… Χασκόβου

Είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω τοπική τηλεόραση και ειδικά την ΔΕΛΤΑ τηλεόραση. Προτιμούσα να ενημερώνομαι για τις απόψεις του… ΣΥΡΙΖΑ κατευθείαν από την “Αυγή” ή από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ή από το… Documento του Βαξεβάνη.

Άλλωστε όλοι έχουν διαπιστώσει ότι το πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας κάποια στιγμή, έχει πλέον… καταντήσει ένα κακέκτυπο ΣΥΡΙΖΑ TV, ακολουθώντας τις προσωπικές επιλογές, απόψεις και… κόντρες του Διευθυντή του Αντώνη Τελλόπουλου.

Αλλά αφού  δεν ενοχλείται ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Μαυρής Κολοκοτρώνης, να το βλέπει να… κατρακυλάει χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας του (καλά για αντικειμενικότητα δεν συζητάμε, χάθηκε προ πολλού), εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

 

Παρακολουθώντας λοιπόν τις τελευταίες μέρες το δελτίο ειδήσεων του, είδα να φιλοξενεί  Πολάκη,  Χαρίτου (τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης), τον Χουσείν Ζεϊμπέκ (βουλευτή Ξάνθης του… ΣΥΡΙΖΑ φυσικά), τον Μενέλαο Μαλτέζο (αυτό έλειπε να απουσιάζει ο φίλος Τελλόπουλου), τον Κατσιμίγα (άλλος φίλος Τελλόπουλου), που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στις περσινές περιφερειακές εκλογές και… κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος.

Μόνο η “φίλη” μου Νατάσα Γκαρά έλειπε, αλλά αυτή είναι μάλλον… κομμένη γιατί θα πρέπει να μην προβάλλεται  μήπως και αποκτήσει ελπίδες ο Μαλτέζος να κερδίσει  την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, που δεν μπόρεσε πέρυσι τον Ιούλιο. Κυβερνητικά στελέχη πάντως πουθενά, στο κανάλι της Αλεξανδρούπολης. Μπας και συνεχίζει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθεί να μοιράζει αβέρτα κρατικές διαφημίσεις;

Ψυχούλα ο… Γιαννάκης Ζαμπούκης

Στο ενδιάμεσο λοιπόν του δελτίου ειδήσεων και των διαφημίσεων, “πετάχτηκε”… τσουπ το διαφημιστικό σποτ του δήμου Αλεξανδρούπολης που αφορά τον κορωνοϊό και τους Ρομά. Ξέρετε, αυτό που αρνήθηκε να δεχθεί (και μαζί τα 200 ευρώ περίπου) το Evros-news.gr. Έτριβα τα μάτια μου, μήπως λόγω των παλαιότερων σοβαρών εγχειρήσεων με… ξεγελούν.

Μπας και δεν είδα καλά βρε αδερφέ. Διαπίστωσα όμως ότι το συγκεκριμένο σποτάκι που προβλήθηκε επί πληρωμή, “παίζει” συνέχεια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, αφού η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη ήταν το πρώτο κανάλι στο οποίο μοίρασε την συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια. Και πολύ σωστά έκανε φυσικά.

Ψυχούλα λοιπόν ο Γιαννάκης (όπως τον έλεγε και ο τέως (τέως, τέως, τέως και με τη Βούλα του ΣτΕ πλέον) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Προφανώς είχαμε διαφημιστικό… συγχωροχάρτι στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, η οποία όλοι γνωρίζουν ότι τον… πολέμησε λυσσαλέα την περσινή προεκλογική περίοδο.

Θα θυμάστε το αποκορύφωμα, την εβδομάδα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης Κυριακής, σε εκείνη την περίφημη εκπομπή με την αδειανή καρέκλα (τι θυμάμαι τώρα) και πόσα του έσουραν του σημερινού δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Περασμένα, ξεχασμένα όμως, αφού είπαμε, είναι ψίχουλα ο Γιαννάκης (μην μπερδέψουμε τα ονόματα και προκύψει κανένα… Αντωνάκης).

Μήπως και εξασφαλίσει… ασυλία κριτικής

Ξέχασε όσα έγιναν προεκλογικά και αποφάσισε να εξασφαλίσει σιγά-σιγά… ασυλία κριτικής. Αποδείχθηκε εξάλλου και από την αντιμετώπιση άλλου ηλεκτρονικού μέσου και συγκεκριμένα του διαδικτύου αυτό, όπου και έδωσε την πρώτη πληρωμένη απευθείας ανάθεση.

Κι αναφερόμαστε στο e-evros.gr και την κάλυψη των εκδηλώσεων… Μπόγδη (δικής του έμπνευσης είναι αυτά τα… γλυκανάλατα) για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Βλέπετε, μπορεί και αυτό το site να τον… πολέμησε προεκλογικά και να ήταν ξεκάθαρα υπέρ του… Ακατανόμαστου τέως (μας έχει κάνει δικαστική προσφυγή ζητώντας να μην αναφέρουμε το όνομά του) Βαγγέλη Λαμπάκη και να έκανε την παραγωγή όλων των διαφημιστικών σποτ, είπαμε ψίχουλα ο… Γιαννάκης (όπως τον λέει ο προκάτοχος του) Ζαμπούκης.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και μεγάλη… γάτα, αφού βρήκε την ευκαιρία στην πρώτη ουσιαστικά διανομή διαφημίσεων από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, να ξεκινήσει την επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων του με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Πολύ σωστά πράττει φυσικά, γιατί δεν μπορεί να τα έχει όλα απέναντι του στη διάρκεια της 4χρονης θητείας του.

Στη γραμμή των… χαμηλών τόνων

Εξάλλου της λογικής αυτής, δηλαδή… χαμηλά την μπάλα και χωρίς κόντρες με τον Λαμπάκη και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι και το στενό του επιτελείο του. Ο Γενικός Γραμματέας Μπόγδης, η γραμματέας του κ.Γιαννακίδου και η υπεύθυνη Τύπου  Ιωάννα Γουλάπτση, η πρώην υπάλληλος στο ίδιο πόστο του κ.Λαμπάκη, ο οποίος έχει το θράσος να τον κατηγορεί μετά για… εκδικητικότητα στους υπαλλήλους.

Υπέρμαχος των… χαμηλών τόνων είναι άλλωστε και ο πρώην πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος, που πάθαινε… αλλεργία όταν του ζητούσαν να ψάξει όσα έγιναν από τους προκατόχους του Βαμβακερό, Γερακόπουλο, με ακτινίδια, κρέατα και ΤΕΒΑ. Αυτός… φώναζε ότι δεν πρέπει να ψάχνουν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, γιατί θέλει να συνεργάζεται με τους προηγούμενους.

Να μην ακούν και ούτε να παρασύρονται από αυτό τον…  κακό Πιτιακούδη που τα… σκαλίζει (δεν έχει και… drone άλλωστε) και να κοιτάνε μπροστά. Δεν ξέρω πάντως αν προσχώρησε σε αυτή την λογική και άποψη και ο… ισόγειος (εκεί τον έχουν ακόμα;) στενός συνεργάτης του δημάρχου και ασπάστηκε την συναινετική διάθεση του φίλου του Δημοσθένη Δούκα. Γιατί ως γνωστόν, στην Αλεξανδρούπολη… οι δήμαρχοι αλλάζουνε, αλλά ο Δούκας μένει.

Σειρά έχει το… STATUS και το σάιτ Τελλόπουλου;

Οπότε, μετά από όλα αυτά, δεν θα μου κάνει καμία αίσθηση, να ακούσω κανένα από τα επόμενα σποτάκια που ετοιμάζεται να μοιράσει για άλλα θέματα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και στο… Status radio ή να δω και κανένα banner και στο σάιτ του… Τελλόπουλου. Βέβαια, ούτε αυτοί δεν έχουν… drone, όπως έχει το e-evros και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές της δημοτικής αρχής, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται.

Ούτε και το evros24.gr, που επίσης πήρε διαφήμιση από τον δήμο για τους Ρομά, ούτε το Reportal.gr, ούτε και το σάιτ του φίλου μου Δημήτρη Σταματάκη έχουν… drone, αλλά επίσης μοιράστηκαν την διαφημιστική καμπάνια του δήμου Αλεξανδρούπολης, μαζί με τα δυο άλλα κανάλια της πόλης, το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και την ALFA TV. Πολύ σωστά έγιναν όλα αυτά.

Κι άσε τους… Δον Κιχώτες να πορεύονται μόνοι τους και να τρέχουν στα δικαστήρια. Κι αν σε κάποιους φαντάζουν λόγια πικρίας αυτά, όσοι με διαβάζετε ξέρετε καλά, ότι δεν ανέχομαι και δεν αντέχω την υποκρισία. Το λέω αυτό, με αφορμή άλλο ένα θέμα που είδα στο σάιτ του Τελλόπουλου. Την άγρια… επίθεση στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Η Γιαλαμά, η Κουματζίδου και η… διαφορική αντιμετώπιση

Επειδή η ειδική συνεργάτης του Κυριακή Γιαλαμά ζήτησε άδεια για να εμφανίζεται παράλληλα και σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Αλεξανδρούπολης ως σχολιάστρια-δημοσιογράφος και συγκεκριμένα στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Διευθυντής ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης κατηγόρησε τον κ. Πέτροβιτς για προκλητική πρόταση.

Γιατί όπως έγραψε ο κ.Τελλόπουλος, δεν μπορεί το άτομο που συμβουλεύει και συνεργάζεται με την εκτελεστική εξουσία της Περιφέρειας, να της ασκεί παράλληλα και «κριτική» και μια τέτοια απόφαση που μόνο σε χώρες όπως η Β.Κορέα θα μπορούσε να περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Τα λέει αυτά ο άνθρωπος, που στο κανάλι το οποίο είναι Διευθυντής, την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, η βασική παρουσιάστρια Χριστίνα Κουματζίδου, είναι παράλληλα και έμμισθη υπάλληλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα γραμματέας του Προέδρου Κώστα Χατζημιχαήλ. Εκεί προφανώς δεν βλέπει να υπάρχουν λόγοι δεοντολογίας, ούτε… σύγκρουση συμφερόντων για τον συγκεκριμένο κύριο.

Επίσης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης, μιλώντας για το ίδιο θέμα στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, αναφέρθηκε σε ηθικό θέμα και δεν ψήφισε υπέρ της άδειας στην κ.Γιαλαμά να σχολιάζει στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της οικογένειας Κονδύλη. Μόνο που ο κ.Τοψίδης, είναι και μέλος στην διοίκηση του ΟΛΑ.

Εκεί προφανώς δεν είχε πρόβλημα η γραμματέας του Οργανισμού κ.Κουματζίδου να εργάζεται ως παρουσιάστρια σε άλλο κανάλι. Απλά πήρε την συγκεκριμένη θέση για να κάνει αντιπολίτευση στην διοίκηση Μέτιου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Που πάντως δεν είχε διαπιστώσει να υπάρχει ηθικό ζήτημα, όταν έβαλε την γυναίκα του σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου για να παίρνει αποζημίωση… 150 ευρώ το μήνα (ενάμισι… Κατουστάρκου όπως συνηθίζει να αποκαλεί τα ευρώ).

Δυναμική επιστροφή Σκαρίπα

Μια και πιάσαμε όμως τον… Χριστόδουλο και μιλάμε για γυναίκες, μαθαίνω ότι μια πρώην συνεργάτης του, η οποία ήταν βασικό στέλεχος του επικοινωνιακού του επιτελείου και με τις συμβουλές και ικανότητες της τον έφτασε να διεκδικήσει με αξιώσεις την θέση του Περιφερειάρχη (άσχετα αν στην καθοριστική στιγμή… άκουγε άλλους και “έφαγε το κεφάλι του” ευτυχώς για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ξέρω τι σας λέω), η Εύη Σκαρίπα, κάνει… δυναμικό cοme back.

Με μια θέση που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις δεδομένες ικανότητες της, οι οποίες άλλωστε είναι γνωστές από την προϋπηρεσία της στον ALPHA του Κοντομηνά, στην οργάνωση του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (επί του κορυφαίου τηλεορασάνθρωπου που την εκτόξευσε Αντώνη Καμελίδη) και φυσικά της προεκλογικής καμπάνιας Τοψίδη.

Γιατί αν την είχε κρατήσει δίπλα του, αποκλείεται να έκανε τόσες και τέτοιες… γκάφες στις ανακοινώσεις, αλλά και επίσημες επιστολές του σε Πρωθυπουργό και υπουργούς ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Να ξεχνάει δηλαδή ότι υπάρχει μεθοριακό σημείο διέλευσης με την Βουλγαρία, αυτός άνθρωπος της πιάτσας και απ’ τη Νέα Βύσσα, στον Κυπρίνο Ορεστιάδας.

Εκεί απ’ όπου περνάνε καθημερινά εκατοντάδες Βούλγαροι, αλλά και Εβρίτες οι οποίοι πηγαίνουν στο Ιβαήλοβγκραντ και το Σβίλενγκραντ για ψώνια και διασκέδαση. Α, μην ξεχάσω και το Χάσκοβο. Γιατί, αν και δεν έχω πάει ποτέ, μαθαίνω ότι έχει πολύ νόστιμο και κυρίως… φθηνό ψωμί, που πολλοί Εβρίτες το προτιμούν και το ψωνίζουν φέρνοντας το μαζί τους. Ακόμα και… επιχειρηματίες το παίρνουν και… ταίζουν κόσμο.

Υ.Γ: Ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, που συχνά κάνει δηλώσεις δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Σαμοθράκη, ασχολήθηκε με την επιστολή-κραυγή αγωνίας του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας του νησιού; Για την έκκληση που κάνει και ζητάει επειγόντως προσωπικό ως πλήρωμα ασθενοφόρου, ενώ ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ υπογράφει… απόσπαση στην Αλεξανδρούπολη μιας υπαλλήλου με την ίδια ειδικότητα αναφέρομαι.

Ο… Ναρκαλιευτής