Βενετίδης: Έχει δίκιο που διαμαρτύρεται ο κόσμος για τα κουνούπια, αλλά υπήρξαν πολλά εμπόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Βενετίδης: Έχει δίκιο που διαμαρτύρεται ο κόσμος για τα κουνούπια, αλλά υπήρξαν πολλά εμπόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιλαμβάνεται τα παράπονα του κόσμου για το σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια στον Έβρο και αναγνωρίζει ότι έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης.

Ο κ.Βενετίδης, που μαζί με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Λουκά Γεωργίου επέβλεψαν τους αεροψεκασμούς προνυμφοκτονίας με ελικόπτερο περίπου 8.000 χιλιάδων στρεμμάτων στους ορυζώνες των Φερών και σε φυσικό περιβάλλον του Αινήσιου Δέλτα, όπως βλέπετε και στο ΒΙΝΤΕΟ, επισημαίνει: “Έχει δίκιο που διαμαρτύρεται ο κόσμος για τα κουνούπια, αφού όντως υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε πως να το αρνηθούμε, όταν το ζούμε και το βλέπουμε όλοι μας”, λέει χαρακτηριστικά με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει.

“Υπάρχει αρκετή όχληση, απόρροια των επί 30 ημερών βροχών, που όχι μόνο φέρνουν περισσότερα κουνούπια, αλλά δεν επέτρεψαν και να ψεκάζουμε συνέχεια. Θα ήταν άλλωστε δώρο-άδωρο να το κάναμε, αφού με την βροχή πάει χαμένος ο ψεκασμός”, λέει ο κ.Βενετίδης και συνεχίζει: “Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά οι ψεκασμοί ξεκίνησαν από τα τέλη Μαρτίου, παρά τις δυσκολίες που όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπήρχαν, λόγω της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας του κορονοϊού.

Οι υπηρεσίες δεν δούλευαν όπως θα θέλαμε όλοι, υπήρχε δυσλειτουργία σε ορισμένους τομείς και γενικά η αντιμετώπιση είναι δύσκολη λόγω και των γειτόνων μας Τούρκων, που έχουν 500.000 χιλιάδες στρέμματα ορυζώνες.

Ελπίζουμε και είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δράσεις μας, για να μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση. Δίκαια γκρινιάζει ο κόσμος όπως επαναλαμβάνω, αλλά είπαμε ότι φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο… ελαφρύς χειμώνας, οι παρατεταμένες βροχές, η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και ο κορωνοϊός είναι τα εμπόδια μας”.

Για την κριτική που δέχεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από την αντιπολίτευση ότι αδράνησε, ο Κώστας Βενετίδης λέει: “Η πιο εύκολη αντιπολίτευση που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι με τα κουνούπια. Ακόμα και… 100 ελικόπτερα να είχαμε και να ψεκάζουν συνέχεια, κουνούπια θα υπάρχουν και το πρόβλημα δεν λύνεται πλήρως. Να βγαίνουν όμως κάποιοι και να κατηγορούν την περιφερειακή αρχή, λες και φέτος μόνο είδαν κουνούπια και ενώ ήταν στην διοίκηση της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια όταν και πάλι υπήρχε πρόβλημα, πάει πολύ.

Τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ με τον κορονοϊό επί μήνες και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και στο σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια και κάποιοι προσπαθούν εκ του ασφαλούς να παριστάνουν τους τιμητές. Δεν πειράζει. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να μειώσουμε την ενόχληση του κόσμου απ’ τα κουνούπια”.