Έβρος: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα χρήματα που πήραν ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Έβρος: Στη δημοσιότητα η λίστα με τα χρήματα που πήραν ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

-ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, STATUS Radio και Evros-news.gr στην πρώτη θέση σε τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες

Στην δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την λίστα 18 σελίδων με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για την καμπάνια της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι».

Στο νομό Έβρου τα περισσότερα χρήματα, από 10.000 ευρώ, εισέπραξαν τα τηλεοπτικά κανάλια ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, από 10.000 ευρώ. Στις εφημερίδες τα περισσότερα πήρε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (5.000 ευρώ), στα ραδιόφωνα ο STATUS Radio του Σταύρου Αποστολίδη (4.000 ευρώ) και στις ιστοσελίδες το Evros-news.gr (4.000 ευρώ).

Να επισημάνουμε επίσης, ότι η Κυβέρνηση έδειξε ότι δεν λειτουργεί με κομματικά κριτήρια όπως έκανε επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αποκλεισμένα τα ΜΜΕ που δεν του ήταν αρεστά, αφού έδωσε κρατική διαφήμιση στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΜΕΘΟΡΙΟΣ που ανήκει στην μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ενώ συνολικά 12.000 δόθηκαν στον όμιλο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (τηλεοπτικό κανάλι και ραδιόφωνο) που είναι και παραμένει… ΣΥΡΙΖΑ TV.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι τα τοπικά κανάλια πήραν και από 2.800 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για διαφημιστική καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και κάποια τοπικά σάιτ του Έβρου (40 συνολικά από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ) από 500 ευρώ για τον ίδιο λόγο. Το Evros-news.gr δεν δέχθηκε να πάρει αυτή την διαφήμιση και χρήματα και από την Περιφέρεια, αν και βάση της “επισκεψιμότητας” θα έπρεπε να είναι από τα πρώτο, αν όχι το πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ (χωρίς ΦΠΑ) ΤΑ ΜΜΕ του ΕΒΡΟΥ

Εφημερίδες

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ ΕΒΡΟΥ                            4.999,98 ευρώ

ΓΝΩΜΗ ΕΒΡΟΥ                                                  1.800,00 ευρώ

ΜΕΘΟΡΙΟΣ ΕΒΡΟΥ                                           1.000,00 ευρώ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ                                                     10.000 ευρώ

TVALFA ΕΒΡΟΥ                                                   8.000 ευρώ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΕΒΡΟΥ                                           10.000 ευρώ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ         5.000 ευρώ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

STATUS RADIO 94.1                                           4.000 ευρώ

MAXIMUM FM ΕΒΡΟΥ                                      3.000 ευρώ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑPPS 96,6 ΕΒΡΟΥ                     3.000 ευρώ

NRG 98,5 ΕΒΡΟΥ                                                  2.000 ευρώ

SFERIKOS 99,3 ΕΒΡΟΥ                                      2.000 ευρώ

Ρ.ΕΒΡΟΣ 97,1 ΕΒΡΟΥ                                            2.000 ευρώ

DELTA FM ΕΒΡΟΥ                                                  2.000 ευρώ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΕΒΡΟΥ

EVROS-NEWS.GR                               4.000 ευρώ

E-EVROS.GR                                         2.000 ευρώ

EVROS24.GR                                         1.500 ευρώ

REPORTAL.GR                                       1.000 ευρώ

THRAKINEA.GR                                    1.000 ευρώ

THEAMAGAZINE.GR                          1.000 ευρώ

DIDYMOTEICHO.NET                          1.000 ευρώ

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

Μιλώντας σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές.

Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν.

Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης.

Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος των Μέσων και των ποσών δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Θα επισυναφθεί στο κείμενο της εισαγωγικής μου τοποθέτησης».