Κορονοϊός: Τα 36 νέα κρούσματα (από τα συνολικά 43 σήμερα) “εισαγόμενα” απ’ το τελωνείο Προμαχώνα!!!

Κορονοϊός: Τα 36 νέα κρούσματα (από τα συνολικά 43 σήμερα) “εισαγόμενα” απ’ το τελωνείο Προμαχώνα!!!

-Θετικός 54χρονος επιχειρηματίας από Καβάλα που είχε ταξιδέψει στην Σερβία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα 36 από αυτά να είναι “εισαγόμενα” και να εντοπίζονται στο τελωνείο Προμαχώνα, το μοναδικό που παραμένει ανοιχτό και γίνονται συνεχείς έλεγχοι στους εισερχόμενους τουρίστες.

Και τα τριάντα έξι (36) εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων κορωνοϊού, 20 τον αριθμό, αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Την στιγμή που σε όλη την Θράκη φορείς, δήμαρχοι πιέζουν να παραμείνουν ανοιχτά και τα σημεία εισόδου Ορμενίου, Νυμφαίας, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, τα αποτελέσματα των ελέγχων δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τους εισερχόμενους επισκέπτες και παραμένει ο κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού σε μεγαλύτερο βαθμό.

Από τα υπόλοιπα, τέσσερα (4) κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Oι νεκροί στη χώρα μας είναι 193 καθώς λίγο πριν βγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έγινε γνωστό πως μία 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έφυγε από τη ζωή. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι έντεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 3562.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Θετικός στον ιό επιχειρηματίας στην Καβάλα
Κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Καβάλα, με επιχειρηματία 54 ετών να βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό.

Η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας γνωστοποίησε ότι ο 60χρονος επιχειρηματίας της Καβάλας είχε ταξιδέψει σε ξένη χώρα πριν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το τοπικό proininews, ο επιχειρηματίας είχε προηγουμένως ταξιδέψει στη Σερβία.

Ο επιχειρηματίας έκανε τεστ με δική του πρωτοβουλία σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Η Διεύθυνση Υγείας της Καβάλας έμαθε για τα θετικά αποτελέσματα του τεστ και γνωστοποίησε την είδηση. Ο άνδρας δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Νοσοκομείο λόγω ήπιων συμπτωμάτων, αλλά παραμένει ακόμα στο σπίτι του.
Πηγή: iefimerida.gr