“Πόλη και Πολίτες-Λαμπάκης”: Χαιρόμαστε που ξεκίνησε δικό μας έργο. Η ανακατασκευή των αποθηκών στο λιμάνι

“Πόλη και Πολίτες-Λαμπάκης”: Χαιρόμαστε που ξεκίνησε δικό μας έργο. Η ανακατασκευή των αποθηκών στο λιμάνι

Την ικανοποίηση της για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής των τριών αποθηκών που βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που προγραμμάτισε και προχώρησε σημαντικά ως δημοτική αρχή, εξέφρασε η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Με αφορμή το ξεκίνημα των έργων από την ανάδοχο εταιρεία “Μιχαήλ Κούγκουλος & ΣΙΑ Ε.Ε” τις προηγούμενες ημέρες, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

“Η χαρά μας για την έναρξη του έργου της ανακατασκευής των τριών αποθηκών του λιμανιού μας είναι μεγάλη.

Ως Δημοτική Αρχή κατά τα προηγούμενα έτη, διεκδικήσαμε και καταφέραμε την εκμίσθωση των 6 συνολικά αποθηκών του λιμανιού το 2012 για 50 έτη.

Με σεβασμό στην ιστορία μας και παράλληλα με το βλέμμα στο μέλλον, ολοκληρώσαμε τις μελέτες για την ανακατασκευή τριών αποθηκών που θα αποτελέσουν ξανά σημείο αναφοράς στη ζωή του λιμανιού, αφού με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν κινηματοθέατρο, σημεία έκθεσης και πώλησης τοπικών προϊόντων και χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.

Για να γίνει το όραμα πραγματικότητα πετύχαμε την χρηματοδότηση του έργου μέσα από τις Στρατηγικές Βιώσιμες Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) με περίπου 2.000.000 € αφού η συνολική πρόταση μας έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλη την Περιφέρεια.

Οι αποθήκες αυτές είχαν κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1869-1872 για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του έργου της δημιουργίας του σιδηροδρόμου αλλά και του λιμανιού. Είναι πανομοιότυπες με αυτές του λιμανιού της Σμύρνης.

Καταστράφηκαν το 1915 με τον βομβαρδισμό των συμμάχων και ανακατασκευάστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες το 1930.

Σήμερα με το όραμα μας και το σχεδιασμό μας να αποδώσουμε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους στους δημότες, οι αποθήκες θα αποκτήσουν και πάλι ζωντάνια και θα κουβαλούν για πάντα αναμνήσεις και την ιστορία μας”.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες με βάση την σύμβαση που υπέγραψε η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία, αλλά όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής, πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*