Χρυσοχοίδης: Εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των προσληφθέντων Εβριτισσών γυναικών Συνοριοφυλάκων. Θα διορθωθεί η αδικία

Χρυσοχοίδης: Εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των προσληφθέντων Εβριτισσών γυναικών Συνοριοφυλάκων. Θα διορθωθεί η αδικία

Στην παραδοχή ότι είναι εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των γυναικών από τον Έβρο που προσελήφθησαν ως Συνοριοφύλακες στον πρόσφατο διαγωνισμό με τους 400 που πέτυχαν στον σχετικό διαγωνισμό, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε την περασμένη Παρασκευή με τους Προέδρους ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου και σε σχετική παρατήρηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλου, ο κ.Χρυσοχοίδης ευθαρσώς συμφώνησε ότι το ποσοστό των γυναικών που προσελήφθη είναι εξαιρετικά χαμηλό, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό και υποστήριξε ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία αυτή και να δοθεί η δυνατότητα στις άξιες Εβρίτισσες να υπηρετήσουν την Ελληνική Αστυνομία.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Γιώργου Στεργίου και του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη και ήταν πρωτοβουλία του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη και της επικεφαλής  αυτού κ. Ιωάννας Γκελεστάθη. Όσο για το πότε θα διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία στις Εβρίτισσες, αφού είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στα πρόσφατα ψυχομετρικά και αθλητικά τεστ κόπηκαν πολλές γυναίκες, αυτό θα γίνει στο νέο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων. Κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν απέκλεισε να γίνει σχετικά σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσοχοίδης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσληψης νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, σε τηλεδιάσκεψη με ΝΟΔΕ Έβρου