Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν Έλληνα στη Νέα Χιλή, να μεταφέρει 7 λαθρομετανάστες

Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν Έλληνα στη Νέα Χιλή, να μεταφέρει 7 λαθρομετανάστες

Βρίσκουν τον τρόπο από κρυφά περάσματα του ποταμού Έβρου οι διακινητές και περνούν μεμονωμένα λαθρομετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια συνεργάτες τους στην Ελλάδα αναλαμβάνουν. έναντι αδράς αμοιβής φυσικά, να τους προωθήσουν προς το εσωτερικό της χώρας.

Αυτή την φορά ο διακινητής που συνελήφθη από τους αστυνομικούς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δεν ήταν μάλιστα αλλοδαπός, ως συνήθως, αλλά Έλληνας. Τι ακριβώς συνέβη, διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δυο συλλήψεις σε Έβρο και Καβάλα:

“Συνελήφθησαν την 6 και 7-7-2020, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο ύψος του οικισμού Νέας Χιλής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του έξι (6) ναρκωτικά δισκία.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τα ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας”.