Ορεστιάδα: Στήριξη Μαυρίδη απ΄ τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ: Η σημερινή Δημοτική Αρχή παράγει “έργο”

Ορεστιάδα: Στήριξη Μαυρίδη απ΄ τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ: Η σημερινή Δημοτική Αρχή παράγει “έργο”

Έναν ανέλπιστο… σύμμαχο κατά τον χθεσινοβραδινό απολογισμό πεπραγμένων έτους 2019 της Δημοτικής του Αρχής, βρήκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μπορεί όλοι οι άλλοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης να του άσκησαν έντονη κριτική για τα… έργα και τις ημέρες του, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας, με πολύ μικρή παρουσία κόσμου, αφού ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρέστησαν, αλλά η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, σχεδόν τον “αποθέωσε”. Συγκεκριμένα, ο μοναδικός εκλεγμένος σύμβουλος της Κώστας Ζαλουφλής (αυτή την φορά δεν.. διάβαζε τη γνωστή κασέτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, το ΝΑΤΟ κ.λ.π) μέσα από tablet όπως συνηθίζει, άφησε… άφωνους τους πάντες λέγοντας:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ομολογήσει πολλές φορές και δημόσια, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, πράγματι παράγει “έργο”. Μόνο που το έργο αυτό καθορίζετε με κάθε λεπτομέρεια από την Ε.Ε. και την εκάστοτε κυβέρνηση”!!! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η “Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας αποφεύγει να ασκήσει κριτική στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και επιλέγει τη… βολική λύση καταγγελιών της Ε.Ε και της κυβερνητικής πολιτικής. Τα ίδια έκανε και επί Σταμάτη Γκατζίδη. Εδώ ο κ.Ζαλουφλής και η “Λαϊκή Συσπείρωση” έφτασαν στο σημείο πριν λίγο καιρό σχεδόν να… δικαιολογήσουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ με την ίδρυση ιδιωτικού ΚΔΑΠΜΕΑ, για τα παιδιά με αναπηρία δηλαδή, από την σύζυγο του δημάρχου κ.Μαυρίδη και την αδερφή του Αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη.

Επέλεξε να… πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με υπεκφυγές, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση για την… άγρια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου όλες οι άλλες παρατάξεις κατηγόρησαν τον δήμαρχο Ορεστιάδας για σοβαρό ηθικό ζήτημα: “Η συζήτηση όμως αδίκησε το θέμα γιατί έμεινε μακριά από τα κύρια προβλήματα που χρόνια τώρα απασχολούν τις δομές των Δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και περιστράφηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν από την πιθανή δραστηριοποίηση της συζύγου του Δημάρχου στο τομέα αυτό”. Μόνο το συγκεκριμένο βρήκαν να πουν οι… κομμουνιστές της Ορεστιάδας. Όπως και στον χθεσινοβραδινό απολογισμό, δεν έκαναν κριτική στον Βασίλη Μαυρίδη, αλλά στην Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο το… ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο δεν ακούστηκε. Λέτε η πρόσφατη επίσκεψη στην Ορεστιάδα του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και οι αβροφροσύνες του με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη να… παίζουν ρόλο σε όλα αυτά;

Μάλιστα ο κ.Ζαλουφλής έκανε πιο… εντυπωσιακή αναφορά σε έργα που εκτελεί η δημοτική αρχή, περισσότερο και απ’ τους ίδιους τους συμβούλους της δημοτικής αρχής, αφού τόνισε:

“Και επειδή συμφωνούν με αυτή την πολιτική, δεν θα βρει κανείς ούτε μια καταγγελία της ΕΕνωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής ούτε από την Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και από τις άλλες παρατάξεις της «αντιπολίτευσης. Έχει λοιπόν μια αξία να κρίνουμε πολιτικά όλη αυτή την κατάσταση. Τα προγράμματα που έχει καταφέρει η δημοτική αρχή να εντάξει στον προγραμματισμό και εκτελούνται,- και αυτά λειψά – δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες”.

Πυρ ομαδόν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Αν και ήταν φανερή η προσπάθεια απαξίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας από τη δημοτική αρχή, αφού “έθαψε” επικοινωνιακά την συγκεκριμένη εκδήλωση Απολογισμού των πεπραγμένων της για το 2019 και δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση πρόσκλησης θεσμικών φορέων και δημοτών να παραστούν, δεν γλίτωσε από την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης. Δέχθηκε πυρ ομαδόν τόσο από την Μαρία Γκουγκουσκίδου της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” όσο και τον Σάκη Παπανδρέου της “Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών-Είναι στο χέρι μας”, αλλά και τον Χρήστο Καζαλτζή της “Δημοτικής Επαναφοράς”, ενώ απουσίαζαν εντελώς ο Παναγιώτης Σιανκούρης με τον Κώστα Ασμανίδη από την παράταξη “Δυναμικά Μπροστά”.

Οι τρεις επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και ο κ.Ζαλουλφής στον συγκεκριμένο τομέα, επεσήμαναν ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας όφειλε να ενημερώσει τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους πολίτες για τον απολογισμό του έτους πριν τη συνεδρίαση. Αυτός απάντησε ότι μπορούσαν να βρουν τα στοιχεία από τις υπηρεσίες, αλλά αυτά τα στοιχεία είναι εκθέσεις και επιμέρους απολογισμοί των υπηρεσιών του Δήμου και δεν αποτελούν στο ελάχιστο τον ζητούμενο πολιτικό απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αρχής. Τον κατηγόρησαν, συγκεκριμένα ο Σάκης Παπανδρέου, ότι ενώ ελέγχει πλήρως το επικοινωνιακό πεδίο στα ΜΜΕ της πόλης, δεν φρόντισε να ενημερωθούν οι πολίτες και να παραστούν σε αυτή την σημαντική διαδικασία απολογισμού και ελέγχου της δημοτικής αρχής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, που επιχορηγείται κάθε χρόνο με 150.000 ευρώ το χρόνο από τους πολίτες, δεν μετέδωσε τον πρώτο Απολογισμό της δημοτικής αρχής μετά την επανεκλογή της, αφού ως δικαιολογία προβλήθηκαν τεχνικές αδυναμίες.

Η κ.Γκουγκουσκίδου επανέφερε πάντως το ΣΟΒΑΡΟ ΗΘΚΟ ΖΗΤΗΜΑ της δημιουργίας ιδιωτικού ΚΔΑΠΜΕΑ κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ίδρυση του, από την σύζυγο του δημάρχου και την αδερφή του Αντιδημάρχου, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι ανταγωνιστικό του υπάρχοντος δημοτικού ΚΔΑΠΜΕΑ. Ήταν επίσης… καταιγιστική στις ευθύνες της δημοτικής αρχής Μαυρίδη για παραλείψεις, αδράνειες και τεράστιες ευθύνες της. Ακόμα, αναφέρθηκε στις συνεχείς απ’ ευθείας αναθέσεις, σε γνωστούς φίλους του δημάρχου, όπως οι εταιρείες καθαρισμού και απολυμάνσεων του Νίκου Ραδιόγλου.

Στο συγκεκριμένο θέμα, των απ’ ευθείας αναθέσεων, αναφέρθηκε και ο Σάκης Παπανδρέου, ο οποίος με τεκμηριωμένο λόγο ανέδειξε τις σημαντικές ευθύνες της δημοτικής αρχής στη διάρκεια του 2019. Τόσο αυτή η αναφορά όσο και η έντονη κριτική προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τον σοβαρό εκνευρισμό του δημάρχου Ορεστιάδας, που ενώ στην αρχική του τοποθέτηση έδειχνε… χαλαρός και light, άρχισε σχεδόν να… τρέμει και να επιτίθεται, με το γνωστό ανοίκειο ύφος, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ψέλλισε ως δικαιολογία για το ιδιωτικό ΚΔΑΠΜΕΑ της γυναίκας του ότι γίνεται προσπάθεια ηθικής εξόντωσης δυο επαγγελματιών συμπολιτισσών, λες και πρόκειται για κάποια ουδέτερα πρόσωπα και όχι την σύζυγο του και την αδερφή του Αντιδημάρχου κ.Αρχοντίδη.

Επίσης άρχισε τα γνωστά λόγια της… μεγαλομανίας που τον διακρίνει, αυτοαποθεούμενος ότι είναι δήμαρχος μιας δημοτικής αρχής με απορρόφηση των περισσότερων εκατομμυρίων για έργα σε δήμους ως 40.000 κατοίκους και δεν τον αγγίζουν οι κριτικές για ηθικά ζητήματα. Σε αυτό το τελευταίο, θύμισε πάντως τον προκάτοχο του στην Προεδρία της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βαγγέλη Λαμπάκη, που επίσης έλεγε ότι είναι επικεφαλής της δημοτικής αρχής που είναι πρώτη σε έργα σε όλη την Ελλάδα. Απλά θα πρέπει να θυμάται, ότι εκείνος… έχασε τις εκλογές στην Αλεξανδρούπολη.