Αλεξανδρούπολη: Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη, ξέχασε εντελώς την χθεσινή 100η επέτειο ονοματοδοσίας της πόλης!!!

Αλεξανδρούπολη: Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη, ξέχασε εντελώς την χθεσινή 100η επέτειο ονοματοδοσίας της πόλης!!!

Μια ιστορική επέτειος ήταν εχθές, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, αφού συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ημέρα που η Αλεξανδρούπολη πήρε το όνομα της, αλλά η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη την ξέχασε εντελώς.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του αείμνηστου Γεωργίου Α. Παναγιώτου «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σταυροδρόμι στο Θρακικό Πέλαγος» που εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης το 2006:

“Την 8η Ιουλίου 1920, κατέφθασε με το θωρηκτό Αβέρωφ, στο μόλις δύο μηνών ελεύθερο Δεδέαγατς, ο τότε Βασιλεύς των Ελλήνων Αλέξανδρος ο Ά και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της πόλης, «εν μέσω φρενιτώδους ενθουσιασμού και απεριγράπτου χαράς»*.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Αλτιναλμάζης, ο οποίος θα ανακοινώσει την μετονομασία της πόλης σε Αλεξανδρούπολη, προς τιμήν του αφιχθέντος βασιλέα!

Το ίδιο επανέλαβε λίγο αργότερα από του άμβωνος της Μητρόπολη,  για τον πρώτο Έλληνα βασιλιά που πατούσε τα χώματα της Θράκης”.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε μια, έστω και τυπική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης, για το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός, την ημέρα συμπλήρωσης 100 χρόνων από  την στιγμή που η Αλεξανδρούπολη πήρε το όνομα της. Καλά, για διοργάνωση κάποιας σχετικής εκδήλωσης δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Προφανώς δεν το σκέφθηκαν ή δεν το θυμήθηκαν, όλοι αυτοί που έχει μαζέψει δίπλα του ο νέος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Κι εννοούμε τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μπόγδη, που συνήθως με τέτοια θέματα ασχολείται (ουσιαστικά μόνο με τέτοια) ή οι υπόλοιποι συνεργάτες του.

Ίσως αν είχε προγραμματίσει καμιά παρόμοια εκδήλωση το… Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, να το… θυμόταν και στον δήμο. Βέβαια, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής την θυμήθηκαν (και καλά έκαναν) και διοργάνωσαν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία. Μέχρι να… drone “επιστράτευσαν” για την κάλυψη της. Μια τόσο κορυφαία, ιστορική επέτειο για την Αλεξανδρούπολη. τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ονοματοδοσία της, όπως αποδείχθηκε την ξέχασαν.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*