Συστήνεται διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης με απόφαση Μητσοτάκη

Συστήνεται διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης με απόφαση Μητσοτάκη

Ένα αίτημα δεκαετιών, που συνέχεια προτείνονταν και ζητούνταν από φορείς, θεσμικούς εκπροσώπους και γενικότερα όλους στην Θράκη, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο κ.Μητσοτάκης πρότεινε την σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ζήτησε από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα, να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύστασης της. Έτσι ικανοποιεί ο Πρωθυπουργός το χρόνιο σχετικό αίτημα των τοπικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα που έκανε την ανακοίνωση, το πόρισμα της Επιτροπής αυτής θα πρέπει να υποβληθεί εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός προτείνει ως πρόεδρο της Επιτροπής τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Εξέλιξη πολύ θετική και ευχάριστη αρχικά, αρκεί ασφαλώς να μην παραμείνει μια απλή πρόθεση και να κάνει ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.

 

Ένα σχόλιο

 1. Ο Βόρειος Έβρος (Σουφλί, Διδυμοτειχο, Ορεστιαδα) ειναι αποδεκατισμένος απο την ανάπτυξη,
  ειναι ξεζουμισμένος απο την Αλεξανδρουπολη,
  ειναι καταδικασμένος να ζει τα σύνορα στο πετσί του (ΦΠΑ, παρεμπόριο, γειτονικές αγορές, μετανάστες, υγεία, παιδεία, επιχειρηματικότητα, αγρότες, τουριστικό χαρακτήρα κ.α.) και την δύσκολη μοιρα του άκριτα,
  διότι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ σε αυτές τις περιοχές,
  μας ξεχάσανε, μας ξεγελάσαν, μας ρούφηξαν σαν καλαμάκι κάθε καλοκαίρι,
  όλος ο Έβρος στήριξε πάντα την Αλεξανδρουπολη οικονομικά, αλλα η ανταπόδοση δεν ήρθε ποτέ,
  μας κατάντησαν υπόδουλους της υγείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, εξαρτημένους,φοβισμένους επιχειρηματικά,
  μας θεωρούν χωριανούς, κατώτερους, βουνίσιος…
  Η Αλεξανδρουπολη δεν ηταν ποτέ ακριτική περιοχή, ειναι εκτός των όλων θεμάτων που ταλανίζουν τα σύνορα, η αλαζονεία της ειναι το μόνο χαρακτηριστικό της και με κάκιστη συμπεριφορά στις άλλες πόλεις, αλλάξτε το αυτό…
  Όταν έρθει η ώρα αυτη …οι βουλευτές, οι δήμαρχοι που δεν μας εκπροσωπούν επάξια εδώ και χρόνια, ανίκανοι γενικά να αναβαθμίσουν την όλη περιοχή, θα πρέπει να ακούσουν εμάς τους πολίτες, να γίνουν διαβουλεύσεις, δημοσκόπηση, δεν εμπιστευόμαστε τον σχεδιασμό των αιρετών και των πολιτικών της περιοχής μας, ας μιλήσουν με τους κατοίκους επιτέλους….ξέρουν καλλιτέρα της ανάγκες του τόπου! Μην χαθεί αυτη η ευκαιρεία..

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*