Μας θεωρούν χειρότερους απ’ την… Ουγκάντα. Εκεί βρίσκεται ακόμα, αντί στον Έβρο, το πυροσβεστικό ελικόπτερο!!!

Μας θεωρούν χειρότερους απ’ την… Ουγκάντα. Εκεί βρίσκεται ακόμα, αντί στον Έβρο, το πυροσβεστικό ελικόπτερο!!!

Η έλλειψη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που σταθμεύει κάθε καλοκαιρινή περίοδο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και ταχύτατα σε πυρκαγιές της περιοχής, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στη χθεσινή σοβαρή πυρκαγιά της περιοχής των Σαπών.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι κυβερνώντες θεωρούν όσους μένουν στον Έβρο χειρότερους από την… Ουγκάντα. Γιατί εκεί βρίσκεται ακόμα το ρωσικό ελικόπτερο που έχει νοικιάσει η Ελλάδα, τύπου σαν και αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία, ενώ θα έπρεπε να είναι στην περιοχή μας από τα μέσα Ιουνίου. Όπως ζήτησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, μαζί με τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Έβρο και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο ίδιος μάλιστα με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, είναι ακόμα στην Ουγκάντα και θα έρθει πιθανόν την επόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

“Εμφανέστατο το έλλειμα συνδρομής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην πυρκαγιά των Σαπών. Έπρεπε όπως είχαμε αιτηθεί να αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Δυστυχώς σήμερα πληροφορήθηκα ότι πιθανόν έρχεται την άλλη εβδομάδα, γιατί ακόμη βρίσκεται στην…. Ουγκάντα!”.