Ρωσία: Πούτιν και πιο ισχυρή Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα, σιωπούν εκκωφαντικά για την Αγιά Σοφιά

Ρωσία: Πούτιν και πιο ισχυρή Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα, σιωπούν εκκωφαντικά για την Αγιά Σοφιά

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκόσμια, για την ελεεινή, προκλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν και των Τούρκων να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά, το παγκόσμιο σύμβολο του Χριστιανισμού, σε τζαμί από μουσείο.

Θα περίμενε κανείς, η πρώτη που θα αντιδρούσε να ήταν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή Ορθόδοξη Χριστιανή χώρα, η Ρωσία και ο Πρόεδρος της Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως μέχρι τώρα… άκρα του τάφου σιωπή. Ούτε καν στην επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, του Ελληνοπόντιου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και μιας σειράς επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Ρωσία, δεν… συγκινήθηκε ο κ.Πούτιν. Πως να το κάνει άλλωστε, όταν έχει αποκτήσει πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας με τον Ερντογάν και η Ρωσία πούλησε τους S 400  για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά… Άρη που έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου στην ελληνική ταινία και σιγά μην δυσαρεστήσει τον στενό φίλο και συνεργάτη του Πρόεδρο της Τουρκίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν είμαι όμως μόνο αυτό. Είναι γνωστοί τοις πάσι, ότι οι Ρώσοι εποφθαλμιούν την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θέλουν να την πάρουν στην Μόσχα και δρουν χρόνια τώρα μεθοδικά και διαθέτοντας μάλιστα και σημαντικά οικονομικά κεφάλαια για να κερδίσουν τις… ισορροπίες στο Ορθόδοξο χριστιανικό στοιχείο και να πετύχουν τον στόχο τους. Το κάνουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Πατριαρχεία ανά τον κόσμο, προσπαθώντας με διάφορους τρόπους να αποκτήσουν επιρροή στους επικεφαλής τους.

Αν λοιπόν η μεγάλη αυτή Ορθόδοξη Χριστιανική υπερδύναμη και ο Πρόεδρος της Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελαν να σταματήσουν αυτή την προκλητική, ελεεινή εξέλιξη των Τούρκων, θα το είχαν κάνει. Απλά, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες για στήριξη και βοήθεια του περίφημου “ξανθού γένους”, το οποίο διαχρονικά και από πολύ παλιά, πάντα μας… πουλάει, αν και ομόδοξο μας.