Η Αγιά Σοφιά τζαμί απ’ τον Ερντογάν, οι Έλληνες κανονικά για ψώνια το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία!!!

-Όχι μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και πολλοί Χριστιανοί μεταξύ των επισκεπτών στην γειτονική χώρα

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την προκλητική και ελεεινή απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αλλά αρκετοί συντοπίτες μας πήγαν  κανονικά στην Τουρκία για ψώνια το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 1.000 Έλληνες πήγαν το Σάββατο και την Κυριακή στην γειτονική χώρα μέσω του τελωνείου των Κήπων, κυρίως στις κοντινές πόλεις Κεσσάνη και Ραιδεστό, είτε για να ψωνίσουν και να εφοδιαστούν παράλληλα με φθηνή βενζίνη ή ακόμα και για λόγους αναψυχής. Κι αυτοί δεν ήταν μόνο Έλληνες μουσουλμάνοι από Ροδόπη και Ξάνθη, αλλά και αρκετοί Χριστιανοί. Όχι μόνο δεν φαίνεται να… ενοχλήθηκαν από την απαράδεκτη απόφαση των Τούρκων να μετατρέψουν σε τζαμί το παγκόσμιο σύμβολο των Ορθόδοξων Χριστιανών, αλλά αψήφισαν και τα χιλιάδες κρούσματα και τον κίνδυνο κορονοϊού που υπάρχει στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα επίσημη στοιχεία, από το τελωνείο των Κήπων:
Σάββατο έξοδος
Σύνολο 846 οχήματα, εκ των οποίων 394 Έλληνες, τα 226 Ι.Χ.Ε και τα 183 φορτηγά
Σάββατο είσοδος
Σύνολο 713 οχήματα, εκ των οποίων 428 Έλληνες, τα 164 Ι.Χ.Ε και 251 φορτηγά
Κυριακή έξοδος
Σύνολο 820 οχήματα, εκ των οποίων 308 Έλληνες, τα 226 Ι.Χ.Ε και 168 φορτηγά
Κυριακή είσοδος
Σύνολο 544 οχήματα, εκ των οποίων 294 Έλληνες, 127 Ι.Χ.Ε και 213 φορτηγά
Από την στιγμή λοιπόν που το Σαββατοκύριακο 452 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα πήγαν  από το τελωνείο Κήπων στην Τουρκία, αν υπολογίσουμε ότι είχαν μόνο από δύο επιβάτες, τότε έχουμε 900 άτομα τουλάχιστον που επέλεξαν να βρεθούν στην Τουρκία για λόγους αναψυχής και αγορών.
Επιβεβαίωση από Πέτροβιτς
Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν μάλιστα και από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος στάθηκε κυρίως στον κορονοϊό και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή διάδοσης του. Με ανάρτηση του αρχικά στην προσωπική του σελίδα επεσήμανε τους κινδύνους για όσους πηγαίνουν και από τα δύο τελωνεία Ορμενίου, Κυπρίνου και στην Βουλγαρία για ψώνια, αφού και εκεί υπάρχει πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού:
“Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και
μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες.
Η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, ατομικής αλλά και συλλογικής μας ευθύνης”!