Κελέτσης: «Θετικές εξελίξεις για τη Θράκη»

Κελέτσης: «Θετικές εξελίξεις για τη Θράκη»

Στις εξελίξεις που αφορούν το νομό Έβρου και τις θετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για την Θράκη γενικότερα, αναφέρεται με δελτίο Τύπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης. 

“Δύο σημαντικές προβλέψεις για την περιοχή μας, περιλαμβάνει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, στο Σχέδιο Νόμου που τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή την εβδομάδα.

Πρώτον, επιλύεται μια βασική εκκρεμότητα, με τα ακίνητα κυριότητας του ΟΣΕ, που βρίσκονται εντός χερσαίων ζωνών λιμένων. Η ρύθμιση αφορά και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφού οι εκτάσεις που βρίσκονται εντός της ζώνης του απελευθερώνονται και διατίθενται στον Οργανισμό Λιμένος, με σκοπό την εκμετάλλευσή τους, στη φάση ανάπτυξης του λιμανιού που θα ακολουθήσει.

Δεύτερον,επιλύεται το λιμνάζον ζήτημα που ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις της Θράκης,με τα οφειλόμενα της περιόδου 2010-2015 αφού δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού των ποσών αυτών με υφιστάμενες ή μελλοντικές οφειλές των επιχειρήσεων, προς το Δημόσιο. Σχετική παρέμβαση είχα κάνει κατά την ομιλία μου σε Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών την 24η Ιουνίου, όπου και ζήτησα για μια ακόμη φορά την επίλυση του θέματος.

Οι δυο αυτές ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της απόφασης του Πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη υπό την προεδρία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι μετά από μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων των φορέων,θα καταλήξουμε σε ένα πόρισμα που θα αποτελέσει την πυξίδα μας, για μια αναπτυξιακή πολιτική στη Θράκη”.