Ορδουμποζάνης: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν ξέχασε μόνο την 100η επέτειο ονοματοδοσίας της πόλης, αλλά και…

Ορδουμποζάνης: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν ξέχασε μόνο την 100η επέτειο ονοματοδοσίας της πόλης, αλλά και…

Η 100η επέτειος ονοματοδοσίας της Αλεξανδρούπολης στις 8 Ιουλίου, την οποία όπως επεσήμανε το Evros-news.gr… ξέχασε εντελώς η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, δεν ήταν η μοναδική ιστορική στιγμή της πόλης, που πέρασε στο… ντούκου.

Όπως μας επισημαίνει ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Θεόδωρος Ορδουμποζάνης, ένας άνθρωπος που ερευνά, καταγράφει, διαφυλάττει και μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές με ακρίβεια την ιστορία της πόλης, υπάρχουν και άλλες σημαντικές στιγμές της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες δεν έτυχαν την αναγνώρισης και ανάδειξης που αξίζουν. Όχι μόνο από τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος εκλέχθηκε μαζί με τους συνεργάτες του προβάλλοντας ιδιαίτερα την σημασία που έχει γι’ αυτούς ο πολιτισμός και η ανάδειξη σημαντικών στιγμών της πόλης, αλλά και οι προηγούμενοι δήμαρχοι.

Όπως λοιπόν τονίζει ο κ.Ορδουμποζάνης, με αφορμή το ρεπορτάζ του Evros-news.gr:

“Δυστυχώς ο Δήμαρχος και οι πέριξ αυτού σύμβουλοι και παρασύμβουλοι ξέχασαν πολλά.

1) Ξέχασε ότι την 30η Ιουνίου 2020 συμπληρώθηκαν ακριβώς 150 χρόνια από την απόφαση η τοποθεσία του Δεδέαγατς να αποτελέσει το καταληκτικό σημείο του σιδηροδρόμου. Ουσιαστικά είναι η ίδρυση της πόλης.

2) Ξέχασε ότι την 8η Ιουλίου 2020 συμπληρώθηκαν 100 ακριβώς χρόνια από την άφιξη του βασιλέα Αλεξάνδρου του Α΄ το όνομα του οποίου έχει τη τιμή να φέρει η πόλη μας.

3) Στις 11 Ιουλίου 2020 συμπληρώθηκαν 107 χρόνια από την πρώτη απελευθέρωση της πόλης από τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ. Αυτή την επέτειο την έχουν ξεχάσει όλοι οι «προλαλήσαντες» λαλίστατοι Δήμαρχοι, καίτοι κάθε χρόνιο τους το υπενθύμιζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη, ξέχασε εντελώς την χθεσινή 100η επέτειο ονοματοδοσίας της πόλης!!!

4) Και το κυριότερο, όλοι οι Δήμαρχοι από το 1974 και μετά ξέχασαν ότι η Αλεξανδρούπολη έχει πολλούς ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας και της Δημοκρατίας μας και δεν τους έχουν τιμήσει με ένα απλό και λιτό μνημείο, αφού το πολύ παλιό «ΗΡΩΟΝ» της πόλης που ανέφερε «Η Αλεξανδρούπολη τιμά τους ήρωες της» το εξωπέταξαν στη Νέα Χιλή, όπου προς τιμή τους οι κάτοικοι του οικισμού το τιμούν.

Ευτυχώς που ο Στρατός έστησε ένα απλό και λιτό μνημείο στα Στρατιωτικά μνήματα «Στη μνήμη των πεσόντων» και έδωσε τρία από τα ονόματά τους σε στρατόπεδα (Πατσούκα. Κανδηλάπτη και Ζήση), για τους οποίους στο Δήμο είμαι σίγουρος ότι έχουν ακούσει τα ονόματά τους ως στρατόπεδα, αλλά όχι ως λίγα από τα πολλά ηρωικά παιδιά της πόλης.