Ιρλανδική διάβαση Καστανεών: Ο Β.Μαυρίδης αποποιούνταν ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας. Τώρα ευχαριστεί τον Κ.Καραμανλή!!!

Ιρλανδική διάβαση Καστανεών: Ο Β.Μαυρίδης αποποιούνταν ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας. Τώρα ευχαριστεί τον Κ.Καραμανλή!!!

Εδώ και 13 μήνες είχε προκληθεί μεγάλη ζημιά στην ιρλανδική διάβαση του ποταμού Άρδα στις Καστανιές και ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης αποποιούνταν κάθε ευθύνη του δήμου Ορεστιάδας για την αποκατάσταση της, τώρα ευχαριστεί τον υπουργό Κώστα Καραμανλή που διέθεσε 500.000 ευρώ για την επισκευή.

Ειλικρινά δεν μπορεί να μην αναρωτιέται κάποιος ποιος κοροϊδεύει ποιον, με αφορμή την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ο κ.Μαυρίδης και την κοινοποίησε στα ΜΜΕ, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Κι αυτό γιατί από τις αρχές Ιουνίου 2019 που επήλθε η καταστροφή στο “κασίσι” όπως το αποκαλούμε στην καθομιλουμένη, ο ίδιος επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Ορεστιάδας η αποκατάσταση του. Μέχρι και… κόντρα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο προκλήθηκε, επειδή απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα, απάντησε ότι είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου οι ιρλανδικές διαβάσεις, γιατί θεωρούνται τμήμα δημοτικών και αγροτικών δρόμων. Όπως δηλαδή ξεκαθάρισε και η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Με τον ίδιο τρόπο απαντούσε και πολλές φορές μάλιστα… με το γνωστό ειρωνικό και επιθετικό του ύφος, σε όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Ορεστιάδας, που του καταλόγιζαν αδράνεια στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος για τους κατοίκους της περιοχής. Η Περιφέρεια πάντως, αν και όπως επαναλάμβαναν συνέχεια οι άνθρωποι της θεσμικά δεν είχε αρμοδιότητα, ασχολήθηκε με το θέμα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε προαναγγείλει την χρηματοδότηση αποκατάστασης της ιρλανδικής διάβασης των Καστανεών, όταν τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε στους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους των αγροτών στην Ορεστιάδα το σημαντικό έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου της περιοχής. Απλά ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί και να το ανακοινωθεί όταν θα οριστικοποιηθεί και τυπικά η διάθεση του απαραίτητου ποσού.

Απλά, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, όπως άλλωστε συνηθίζει, θέλησε να… καρπωθεί την θετική εξέλιξη και δημοσιοποίησε την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κώστα Καραμανλή. Σε αυτήν αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή
ΚΟΙΝ: Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για χρηματοδότηση του έργου επισκευής της «Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών» του Δήμου Ορεστιάδας με το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ. Το συνεχές προσωπικό ενδιαφέρον σας, όσο και των άξιων συνεργατών σας για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, μας γεμίζει με αίσθημα ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον.

O Δήμαρχος Ορεστιάδας
και Πρόεδρος Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ

Μαυρίδης Βασίλειος