Σαμοθράκη: Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε στο νησί από το Λιμενικό

Σαμοθράκη: Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε στο νησί από το Λιμενικό

Μεγάλη χασισοφυτεία εντόπισαν χθες στο νησί της Σαμοθράκης οι λιμενικοί και συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που είχαν.

Όπως αναφέρει μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στον εντοπισμό και εκρίζωση τετρακοσίων δεκαπέντε (415) δενδρυλλίων κάνναβης, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, σε ορεινή δημόσια δασική έκταση του νησιού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή όπου μετά από πολυήμερες έρευνες, εντόπισαν μία (01) οργανωμένη περίφρακτη με σύρμα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από είκοσι (20εκ.) έως εκατόν τριάντα πέντε εκατοστά (135εκ.), η οποία καλυπτόταν περιφερειακά από πυκνή αυτοφυή βλάστηση.
Προκειμένου υπάρχει συνεχής και ασφαλής τρόπος ποτίσματος των δενδρυλλίων είχε εγκατασταθεί σύστημα σωληνώσεων επιμελώς καλυμμένο με χώμα, μέσω του οποίου, το νερό κατευθυνόταν με φυσική ροή από πηγή η οποία βρισκόταν σε απόσταση τεσσάρων χιλιάδων μέτρων (4.000μ.) προς τη φυτεία.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια, ενώ οι εν λόγω σωληνώσεις καταστράφηκαν επί τόπου, ώστε να είναι αδύνατη η επαναχρησιμοποίηση τους.