Αλεξανδρούπολη: Επιθεώρηση Εργασίας, Αποκεντρωμένη και Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τους απλήρωτους υπαλλήλους επί Λαμπάκη

Αλεξανδρούπολη: Επιθεώρηση Εργασίας, Αποκεντρωμένη και Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τους απλήρωτους υπαλλήλους επί Λαμπάκη

Η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Έβρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης  και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προς την οποία κοινοποιήθηκε το θέμα, εξετάζουν το θέμα των απλήρωτων δημοτικών υπαλλήλων επί της δημοτικής αρχής του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στον Πρόεδρο του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκο Βελόπουλο, που έκανε σχετική Ερώτηση στις 19 Μαίου, φέρνοντας το θέμα στην Βουλή.

Η απάντηση του κ.Λιβάνιου αναφέρει:

Θέμα:   Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.:  Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 6649/20-05-2020 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Απλήρωτοι Δημοτικοί Υπάλληλοι Δήμου Αλεξανδρούπολης», σας διαβιβάζουμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8040/10-06-2020 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και σας γνωρίζουμε ότι για το εν λόγω ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Έβρου.

Το θέμα διερευνά επίσης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προς αναζήτηση τυχών πειθαρχικών ή και ποινικών ευθυνών.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν με όλα τα συνημμένα, παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες, περιπτώσεως συντρεχούσης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ: Αλεξανδρούπολη: Στην Βουλή το θέμα των απλήρωτων και ανασφάλιστων υπαλλήλων του δήμου επί Λαμπάκη

Ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος είχε απευθύνει την εξής Ερώτηση, ψάχνοντας τις ευθύνες για το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό θέμα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 19/05/2020

Του:                Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς:              Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ:           «Απλήρωτοι Δημοτικοί Υπάλληλοι Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημερώνουν δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου της πόλης καταγγέλλει ότι, εργαζόμενοι από την περιοχή της οδού Άβαντος (48 με 50), οι οποίοι εργάζονταν στην καθαριότητα του Δήμου, όχι μόνο έμεναν απλήρωτοι επί 2 έτη, αλλά δεν είχαν ούτε συμβάσεις εργασίας, ούτε ασφάλιση και ούτε φαινόταν πουθενά η εργασία που προσέφεραν, προκειμένου να πληρώνονται. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην πρώην Δημοτική Αρχή και την Αντιδημαρχεία  καθαριότητας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με αφορμή την πτώση ενός εργαζομένου από απορριμματοφόρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες  ενέργειες  προτίθεσθε  να  προβείτε,  προκειμένου  να  αποκαταστήσετε το  αίσθημα  περί
δικαίου  του  κόσμου  και  να  αποκατασταθεί  η  έννομη  τάξη,  στην  περίπτωση  των  ως  άνω
εργαζομένων, αφού, οι εν λόγω, ούτε ασφαλιστική κάλυψη είχαν, έναντι παρασχεθείσας εργασίας
στον  ως  άνω  Δήμο,  επί  2ετία,  ούτε  έλαβαν  δεδουλευμένα,  ούτε  διερευνήθηκε  το  ενδεχόμενο
τυχόν  αξιόποινων  πράξεων  ή  παραλείψεων  των  εργοδοτών  τους  εις  βάρος  τους,  οι  οποίες
επισύρουν ποινές;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα επί δημοτικής αρχής του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με τους απλήρωτους, ανασφάλιστους και χωρίς πρόσληψη δημοτικούς υπαλλήλους, ήρθε στην επιφάνεια από καταγγελίες των ίδιων και δημοσιοποίηση του από τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Το Evros-news.gr το ανέδειξε, ενώ θα περίμενε κανείς να επέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη για την αναζήτηση των όποιων ευθυνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η δημοτική αρχή Λαμπάκη είχε δεκάδες εργαζόμενους χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστους και απλήρωτους για χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Εκκωφαντική σιωπή από Δευτεραίο, Μιχαηλίδη για τους 50 ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου

-Ασπιώτης: Πρέπει να επέμβουν αυτεπάγγελτα Εισαγγελέας και Επιθεώρηση Εργασίας για τους ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου