Υπερδιπλασιάστηκαν και… απλώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού – Μάσκα ξανά και plan B στο προσκήνιο

Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι ειδικοί έχουν… βαρεθεί να λένε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η ανησυχία πια είναι έκδηλη, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην χώρα μας, με τα κρούσματα να μην είναι μεν πάρα πολλά, αλλά να αυξάνονται καθημερινά.

Μόνο την Τρίτη, 14.07.2020, υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη μέρα (σ.σ. 58 νέα, έναντι 24 της Δευτέρας 13.07.2020) ενώ εντοπίστηκαν και σε περισσότερες περιοχές (σ.σ. Λέσβο, Ξάνθη, Ημαθία, Κοζάνη, Άρτα και Χαλκιδική εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης).

Ενδεικτικό είναι επίσης πως το τελευταίο 24ωρο στην Αττική είχαμε οκτώ νέα κρούσματα (ενώ χθες μόνο δύο) και στην Θεσσαλονίκη επτά, έναντι των χθεσινών τριών.

Ο κορονοϊός και το δίπολο εισαγόμενα – εγχώρια κρούσματα

κορονοϊός

Ένα τρίτο σημαντικό στοιχείο, είναι πως από τα 58 νέα κρούσματα, τα 34 είναι εισαγόμενα, που σημαίνει πως τα 24 είναι εγχώρια. Και ναι, είναι ένας αριθμός που ουδεμία σχέση έχει με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα πράγματα είναι εφιαλτικά.

Είναι όμως αρκετά περισσότερα από τα… μονοψήφια που είχαμε συνηθίσει αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας.

Όλα αυτά ενώ ο τουρισμός “ανοίγει” ακόμη περισσότερο από την Τετάρτη, 15.07.2020, με πτήσεις από την Βρετανία και στις 22.07.2020 από την Σουηδία.

Οι ειδικοί, πάντως, επαναλαμβάνουν συχνά πως η όλη κατάσταση με τα “εισαγόμενα” είναι περισσότερο διαχειρίσιμη και λιγότερο ανησυχητική από το τι συμβαίνει… εντός των τειχών με τις εικόνες “χαλάρωσης” σε όλη τη χώρα να αποτελούν πια καθημερινότητα.

Ήδη μπήκε… φρένο στα πανηγύρια μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Ζητούν ξανά… μάσκα οι λοιμωξιολόγοι

Το επόμενο βήμα αφορά όπως όλα δείχνουν στην επιστροφή της μάσκας. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί  στην κυβέρνηση υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους μετά από σύσκεψή που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και ύστερα από τα δείγματα χαλάρωσης που παρατηρούνται.

Είναι γεγονός ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι εδώ και καιρό, καθώς οι πολίτες φαίνεται πως λόγω του καλοκαιριού έχουν πάρει αψήφιστα το θέμα και ο φόβος εξάπλωσης παραμένει. Λοιμωξιολόγοι, άλλωστε, έχουν τονίσει ότι ίσως είμαστε πάνω από το δεύτερο κύμα κορονοϊού πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει η προσοχή από όλους να είναι αυξημένη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: newsit.gr