Διδυμότειχο: Πεζοδρομείται κάθε βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου

Διδυμότειχο: Πεζοδρομείται κάθε βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου

Πεζοδρομείται η κεντρική οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Διδυμότειχο, κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα αλλά και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διδυμοτείχου που συνεδρίασε στις 10 Ιουλίου.

Στόχος των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία, είναι: “να αποδοθεί επαρκής χώρος για ασφαλή διέλευση /πρόσβαση/ χρήση στους πεζούς και καταστήματα και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες του οδικού περιβάλλοντος από πλευράς ρύπανσης και θορύβου. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε:

“Τη λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας επί της οδού Βενιζέλου της πόλης του Διδυμοτείχου, σύμφωνα με την από 18-6-2020 τεχνική μελέτη του Τμήματος της Τεχνικής Υπηρεσίας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (ως μέτρα πρόληψης, κατά τα διαλαμβανόμενα στην παράγραφο 7 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020), προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πεζών αλλά και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης για συγκεκριμένες ώρες αναλόγως της ημέρας της εβδομάδος και για το χρονικό διάστημα από την έγκριση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως και την 30-11-2020 ) και συγκεκριμένα:


1) οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Βενιζέλου περιλαμβάνουν την απομάκρυνση των οχημάτων
από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από το σημείο που συμβάλλεται με την οδό 25ης Μαίου έως τα σημεία στα οποία συμβάλλεται με τις οδούς Φραγκούλη και Μαυρομιχάλη αντίστοιχα του Δήμου Διδυμοτείχου. Ως το ύψος του πρώην καταστήματος της Τράπεζας EUROBANK δηλαδή.

Απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων:
α) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 το απόγευμα έως 6:00 το πρωί,
β) κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 21:00 το βράδυ έως 6:00 το πρωί, και
γ) κάθε Παρασκευή από τις 18:00 το απόγευμα έως και τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας.

Ο Σίμος Τσιλίκας από την παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη είπε ότι για να συζητηθεί το θέμα αυτό και
συγκεκριμένα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Βενιζέλου στο Διδυμότειχο, θα έπρεπε να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς (επαγγελματίες, εκπροσώπους συλλόγων, σωματείων, δημότες κλπ.) να ακουστεί η γνώμη όλων αυτών και μετά να έρθει στην Επιτροπή προς συζήτηση. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η Μαρία Μανάκα της ίδιας δημοτικής παράταξης και οι δυο τους δεν ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης.

Στο τέλος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διδυμοτείχου Γκρέμος Χρήστος που παρέστη στην συνεδρίαση, ο οποίος είπε ότι το Συμβούλιο της Κοινότητας Διδυμοτείχου με την αριθμ. 5/2020 απόφασή του διαπίστωσε την δυσκολία στην κίνηση των πεζών στην οδό Βενιζέλου και πρότεινε τη λήψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ειδικότερα το κλείσιμο της συγκεκριμένης οδού (Βενιζέλου) από 1η Μαίου έως 30 Σεπτεμβρίου για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΙΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ