Έβρος: Ήρθαν με κλεμμένα αυτοκίνητα απ’ την Αθήνα να μεταφέρουν λαθρομετανάστες – Τους συνέλαβαν στο Τυχερό

Έβρος: Ήρθαν με κλεμμένα αυτοκίνητα απ’ την Αθήνα να μεταφέρουν λαθρομετανάστες – Τους συνέλαβαν στο Τυχερό

Έκλεψαν αυτοκίνητα από την Αθήνα και ήρθαν στον Έβρο για να παραλάβουν και να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες, αλλά εντοπίστηκαν στην περιοχή του Τυχερού και τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθησαν χθες (16-7-2020) το μεσημέρι στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του οικισμού Πέπλου τον ένα δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταβαίνει σε κοντινή περιοχή όπου εντοπίσθηκε και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος ανέμενε με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, που βρίσκονταν σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή.

Σημειώνεται ότι στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει με το εν λόγω όχημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, ενώ ο δράστης κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για το ένα από τα παραπάνω οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή την 14-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Επιπλέον οι δύο δράστες στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.