Τόλης Ζαβαλιάρης: Ο καταξιωμένος παγκόσμια Ορεστιαδίτης κιθαρίστας και συνθέτης θυμάται το ξεκίνημα του

Τόλης Ζαβαλιάρης: Ο καταξιωμένος παγκόσμια Ορεστιαδίτης κιθαρίστας και συνθέτης θυμάται το ξεκίνημα του

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν πάνω από 30 χρόνια πίσω, στο 1988, για τον καταξιωμένο παγκόσμια κιθαρίστα και συνθέτη από την Ορεστιάδα Τόλη Ζαβαλιάρη, ο οποίος διαπρέπει στην Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο και αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους μουσικούς κιθάρας σε όλο τον κόσμο.

Στο Λονδίνο όπου μένει μόνιμα εδώ και χρόνια, ο συμπατριώτης μας μουσικός ψάχνοντας στο αρχείο του, εντόπισε ένα παλιό περιοδικό, το “Guitar Techniques”, το οποίο είχε αγοράσει πιτσιρικάς στην Ορεστιάδα και αποτέλεσε ένα από τα… ερεθίσματα για όσα ακολούθησαν και πέτυχε στη συνέχεια. Φτάνοντας να είναι λίγα χρόνια αργότερα συνεργάτης του συγκεκριμένου περιοδικού. Τα θυμήθηκε λοιπόν όλα αυτά με συγκίνηση, ξετυλίγοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook το κουβάρι των αναμνήσεων του και κλείνοντας με μια σπουδαία προτροπή προς όλους: “Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, οπότε ακολουθήστε τα”!!!

Γράφει λοιπόν ο Εβρίτης κορυφαίος μουσικός και συνθέτης Τόλης Ζαβαλιάρης:

Τακτοποιούσα τη βιβλιοθήκη μου και βρήκα αυτό το παλιό περιοδικό Guitar Techniques, που αγόρασα το 1998 στην πόλη μου Orestiada Greece και είδα την προσθήκη για το Ινστιτούτο Κιθάρας στο Λονδίνο. Υπήρχε μόνο ένα κατάστημα στην πόλη μου που θα έφερνε ξένο Τύπο εκείνη την εποχή.

Τηλεφώνησα στο GI up και ζήτησα λεπτομέρειες για ακρόαση και μελέτες! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία!! Ωστόσο, ποιος θα μου έλεγε ότι σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, θα συμμετέχω στην ομάδα των συντελεστών κιθάρας γράφοντας για λίγο μια σειρά άρθρων!!

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, οπότε ακολουθήστε τα!!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τόλης Ζαβαλιάρης: Ο κορυφαίος κιθαρίστας και συνθέτης που διαπρέπει στην Αγγλία, πέρασε το Πάσχα στην Ορεστιάδα