Έβρος: Απτόητοι συνεχίζουν οι διακινητές την μεταφορά λαθρομεταναστών – Νέες συλλήψεις σε Δαδιά, Μάκρη

Έβρος: Απτόητοι συνεχίζουν οι διακινητές την μεταφορά λαθρομεταναστών – Νέες συλλήψεις σε Δαδιά, Μάκρη

Απτόητοι συνεχίζουν την μεταφορά λαθρομεταναστών από το νομό Έβρου και αφού φυσικά περάσουν μέσω του ποταμού από την Τουρκία, οι διακινητές και παρά τις συνεχείς συλλήψεις από την αστυνομία.

Άλλες δυο περιπτώσεις είχαμε χθες στο νομό μας, ενώ σε δυο ακόμα περιπτώσεις οι διακινητές με τους λαθρομετανάστες συνελήφθησαν σε Ροδόπη και Καβάλα. Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν:

“Συνελήφθη χθες (20-7-2020) το μεσημέρι πλησίον του οικισμού Δαδιάς Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει με το παραπάνω όχημα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του κόμβου Μάκρης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Υπήρξαν όμως συλλήψεις και εκτός νομού Έβρου. Συγκεκριμένα:

Τις βραδινές ώρες της 19/20-7-2020 στον οικισμό Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα στην πόλη της Ξάνθης, όπου εγκατέλειψε το όχημα, διαφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν την συνοδηγό – συνεργό του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακόμα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 21-7-2020 στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Φωλιάς Καβάλας το όχημα ακινητοποιήθηκε, ενώ οι επιβάτες του τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό – διακινητή και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 15-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.