Πλακιωτάκης: Όλες οι συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας χθες στην Αλεξανδρούπολη (φωτορεπορτάζ)

Πλακιωτάκης: Όλες οι συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας χθες στην Αλεξανδρούπολη (φωτορεπορτάζ)

Κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στην Αλεξανδρούπολη, παρά την μεγάλη ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Αιγαίο, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να τίθενται χθες σε επιφυλακή σε Έβρο, νησιά και θάλασσα. 

Ο κ.Πλακιωτάκης επισκέφθηκε αρχικά τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, που τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα του ΟΛΑ και τις εξελίξεις που “τρέχουν” τόσο με τον διαγωνισμό παραχώρησης του 67% των μετοχών του, όσο και την παρουσία των Αμερικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλακιωτάκης από Αλεξανδρούπολη: Δεν ξεπουλάμε το λιμάνι. Το νοικιάζουμε και αναπτύσσουμε τις δυνατότητες του

Ο κ.Χατζημιχαήλ χάρισε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ένα βιβλίο με την ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, το οποίο του προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον και το ξεφύλλισε αμέσως.

Επίσκεψη και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμο.

Μάλιστα στις δηλώσεις του επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για την περιοχή, κάνοντας αναφορά στο ρόλο του για την επίλυση των προβλημάτων που είχαν προκύψει τον περσινό Αύγουστο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη.

Συνάντηση με Περιφερειάρχη και δημάρχους του Έβρου

Ο κ.Πλακιωτάκης επέστρεψε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο και τον βουλευτή Έβρου Τάσο Δημοσχάκη.

Ο κ.Μέτιος και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, των οποίων οι δήμοι διαθέτουν λιμάνια, άκουσαν τον αρμόδιο υπουργό να αναλύει τις απόψεις, προτάσεις και στόχους για την περιοχή, ενώ έθεσαν και τα δικά τους ζητήματα και αιτήματα που αφορούν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Ακολούθησε συνάντηση και με τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας και μετά την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και επιπλέον θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη, να καταγράψει τις ανάγκες τους, βλέποντας άλλωστε την τραγική κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το Λιμεναρχείο και να τους ευχαριστήσει για την πολύτιμη προσφορά τους στην κοινωνία και την πατρίδα.

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημέρωση
από εκπροσώπους 12ης Μεραρχίας και της US Army

Για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να υπάρχει ενημέρωση του κ.Πλακιωτάκη στον νέο προβλήτα, για την επιχειρησιακή υποστήριξη της Νατοϊκής άσκησης “Atlantic Resolve 2020” που θα πραγματοποιηθεί στην Ρουμανία, από στελέχη της 12ης Μεραρχίας και US Army. Αυτή όμως δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, λόγω των συνθηκών που επικρατούν από χθες το μεσημέρι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και της επιφυλακής που έχουν τεθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συναντήθηκε sτο κλείσιμο της επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, παρουσία και του Προέδρου Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ οι οποίοι του παρουσίασαν την ουσιαστική και πολύ σημαντική δουλειά τους στο διάστημα που ανέλαβαν την διοίκηση και προχώρησαν θέματα που ήταν στάσιμα δεκαετίες, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση αυτή έγινε στο ξενοδοχείο του κ.Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί στις υπόλοιπες συναντήσεις και επισκέψεις του Γιάννη Πλακιωτάκη, επειδή πρόσφατα πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του, υποβλήθηκε σε επέμβαση και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Γι’ αυτό άλλωστε και απουσίαζε από τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στο λιμάνι και με την παρουσία των Αμερικανών. Ο υπουργός έδειξε με την κίνηση του αυτή ότι αναγνωρίζει την σημαντική του προσφορά και συμβολή σε όσα έγιναν μέχρι τώρα στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και τον ευχαρίστησε γι΄αυτό.