Θεσσαλονίκη: Κλείνουν αύριο το “σπίτι του Κεμάλ”, υπό το φόβο αντιδράσεων λόγω Αγιάς Σοφιάς

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν αύριο το “σπίτι του Κεμάλ”, υπό το φόβο αντιδράσεων λόγω Αγιάς Σοφιάς

Κλειστό θα είναι αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει ως και την Δευτέρα 27 Ιουλίου.


Η επίσημη δικαιολογία είναι, σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού προξενείου, το συγκεκριμένο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.

Όλα όμως δείχνουν πως επειδή αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, μετά το διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τη μετατρέψει σε τζαμί, μάλλον βρήκαν έναν εύσχημο τρόπο να το κλείσουν επειδή φοβούνται πιθανές αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη.

Να επισημάνουμε εδώ, επειδή μετά την ελεεινή και προκλητική απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά, ότι διατυπώθηκαν και ακούστηκαν διάφορες απόψεις και για το συγκεκριμένο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί και ως μουσείο και μάλιστα ακόμα και υπουργοί όπως ο Μάκης Βορίδης τις διατύπωσαν, πως στεγάζεται εκεί το Τουρκικό Προξενείο. Αυτό σημαίνει ότι θεωρείται και είναι σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες… τουρκικό έδαφος, όπως κάθε προξενείο ή πρεσβεία μιας χώρας σε οποιαδήποτε άλλη, είναι έδαφος της χώρας που εκπροσωπεί. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουν κάποιοι, ιδιαίτερα όταν είναι και κορυφαίοι θεσμικοί, τα στοιχειώδη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*