Ξανάνοιξε σήμερα το Τελωνείο Ορμενίου για φορτηγά και εμπορεύματα

Ξανάνοιξε σήμερα το Τελωνείο Ορμενίου για φορτηγά και εμπορεύματα

Μια ημέρα κράτησε τελικά το ολικό κλείσιμο του Τελωνείου Ορμενίου, αφού με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ξανάνοιξε από σήμερα και επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για την μεταφορά εμπορευμάτων. 

Το Evros-news.gr με χθεσινοβραδινό του ρεπορτάζ, ανέφερε ότι ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που είχε φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και διαμαρτυρήθηκε σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού για την απόφαση να κλείσει εντελώς το συνοριακό σημείο ελέγχου του Ορμενίου, όπως και του Κυπρίνουπ, προανήγγειλε την άμεση επαναλειτουργία. Κι αυτό έγινε από σήμερα το πρωί, όσον αφορά τα φορτηγά και τις μεταφορές εμπορευμάτων, όπου είχε δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα σε όλη την Θράκη, αφού θα έπρεπε να γίνεται μόνο από τον Προμαχώνα. Κι αυτό γιατί στη Νυμφαία Κομοτηνής, απ’ όπου πλέον γίνεται η είσοδος και έξοδος προς την Βουλγαρία όσων έχουν δικαίωμα να μπουν και να βγουν από την Ελλάδα (όχι των τουριστών πάντως), δεν μπορεί να υπάρξει κίνηση φορτηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνείου Ορμενίου, προανήγγειλε ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Πάντως όσοι Εβρίτες θέλουν να ταξιδέψουν στην Βουλγαρία για ψώνια, βενζίνη ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να το κάνουν από τη Νυμφαία, γιατί εξακολουθεί να απαγορεύεται από το Ορμένιο και τον Κυπρίνο, τουλάχιστον ως τις 3 Αυγούστου που προβλέπει η ΚΥΑ των υπουργών Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*