Πανηγυρική επανεκλογή του Μιχάλη Πιτιακούδη, ως Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πανηγυρική επανεκλογή του Μιχάλη Πιτιακούδη, ως Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως το 2022 επανεξελέγη ο Καθηγητής Χειρουργικής Μιχάλης Πιτιακούδης.

Ο κ.Πιτιακούδης στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, συγκέντρωσε 71 ψήφους, έναντι 38 του έτερου υποψηφίου Κωνσταντίνου Βαδικόλια, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό. Έτσι θα συνεχίσει στην θέση που βρισκόταν από το 2017, όταν και πάλι οι συνάδερφοι του στο ΔΠΘ τον εξέλεξαν Πρόεδρο.

Την θέση του Αναπληρωτή θα κατέχει ο Μιχαήλ Κουκουράκης, ο οποίος ήταν μοναδικός υποψήφιος και πήρε 78 ψήφους ενώ υπήρξαν 31 λευκά.

Ο γνωστός και καταξιωμένος γιατρός και χειρούργος Μιχάλης Πιτιακούδης γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Δαδιά του Σουφλίου. Στην πόλη ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του υποχρεώσεις, ενώ σπούδασε και πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πίζα στην Ιταλία. Από το 2013 είναι Καθηγητής στον Τομέα Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον τομέα της «Γενικής Χειρουργικής».

Παράλληλα εργάζεται και ως χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είναι πρωτοπόρος στον τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και συγχρόνως έχει να επιδείξει σημαντική πορεία και εργασία στον τομέα της έρευνας που αφορά την συγκεκριμένη χειρουργική μέθοδο και όχι μόνο. Λόγω του χαρακτήρα του είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στους συναδέρφους του και μόνο τυχαία δεν είναι η εκλογή του στην Προεδρία της Ιατρικής Σχολής δυο φορές.

Κάποια στιγμή ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν υποψήφιος στις Νομαρχιακές εκλογές με τον πρώην Νομάρχη Νίκο Ζαμπουνίδη, εξελέγη και διετέλεσε Πρόεδρος του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου. Αν και στη συνέχεια δέχθηκε κρούσεις και προτάσεις τόσο για αυτοδιοικητική υποψηφιότητα όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή, μέχρι και πέρυσι που είχαμε πάλι συνεχόμενες εκλογές, έχει επιλέξει συνειδητά να αφοσιωθεί στην ιατρική και την προσφορά του μέσω αυτής στους συνανθρώπους του.

Το Evros-news.gr συγχαίρει τον Μιχάλη Πιτιακούδη για την επανεκλογή του και του εύχεται καλή επιτυχία στα καθήκοντα του.