“Έφυγε” ο Γιώργος Φουτσιτζίδης, ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης

“Έφυγε” ο Γιώργος Φουτσιτζίδης, ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη, αφού “έφυγε” σε ηλικία 82 ετών ο Γιώργος Φουτσιτζίδης, ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους του αθλητισμού της πόλης, θρύλος του βόλεϊ με σημαντική συνεισφορά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ως αθλητής και προπονητής, αλλά και χορευτής σε πολύ γνωστές ελληνικές ταινίες στη νεαρή του ηλικία.

Γυμναστής στο επάγγελμα, ήταν από τους πρωτεργάτες του βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη, ως αθλητής στα πρώτα δύσκολα χρόνια του ανοιχτού γηπέδου και ως προπονητής την εποχή που ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πρωταγωνιστούσε στην Ελλάδα και συμμετείχε με αξιώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την πρώτη συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, το 1981 όπου ο Εθνικός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και ακολούθως στην πρώτη έξοδο στην Ευρώπη στα παιχνίδια με την Εσπίνιο της Πορτογαλίας.

Προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή με την πορτογαλική Εσπίνο

Ήταν αυτό που λέμε “πολυαθλητής”, αφού ασχολούνταν και με τον στίβο όπου οι επιδόσεις του όπως θυμίζουν φίλοι και γνωστοί του ήταν εντυπωσιακές για εκείνη την εποχή:
200 μ.  χρόνος 23.1   το 1958
μήκος    7,02 μ.           το 1958
τριπλούν 14.30 μ.        το 1956
Σκυταλοδρομία 4 x 400 μ.  χρόνος 3.31 0 Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Bρεχόπουλος, Tζανής, Φουτσιτζίδης, Κοσμάς) το 1955.

Ασχολήθηκε και με το μπάσκετ και μάλιστα πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ στον οποίο και αγωνίστηκε. Το δελτίο που υπέγραψε είναι αυτό που βλέπετε.

 Χορευτής με τη Τζένη Καρέζη, σε ελληνικές ταινίες

Όταν ο αείμνηστος Γιώργος Φουτσιτζίδης σπούδαζε γυμναστής, πήρε μέρος ως χορευτής σε ελληνικές ταινίες της “χρυσής εποχής” του ελληνικού κινηματογράφου. Μια από αυτές ήταν και η  περίφημη “Τζένη-Τζένη” με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Μπάρκουλη και την Τζένη Καρέζη, με την οποία φαίνεται και στο ΒΙΝΤΕΟ να χορεύει συρτάκι (δεξιά όπως τον βλέπουμε με το μαύρο μπλουζάκι) το 1966.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ο Γιώργος Φουτσιτζίδης δεν είναι πια κοντά μας και θα… χορεύει πλέον στους ουρανούς μαζί με την επίσης αείμνηστη Τζένη Καρέζη, την οποία πλαισίωσε σε μια από τις κορυφαίες ταινίες της.

Για την μεγάλη του προσφορά στο βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης του οποίου υπήρξε από τις μεγαλύτερες μορφές, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Μεγάλη η θλίψη στην οικογένεια του Εθνικού για την απώλεια του Φουτσιτζίδη Γεωργίου, ενός από τους πρωτεργάτες του volley στην Αλεξανδρούπολη.

Έχει καταγραφεί στην ιστορία του Συλλόγου μας, ως ενός από τους ανθρώπους, που είχε μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη και εδραίωση του τμήματος του VOLLEY του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Ευχόμαστε Καλόν Παράδεισο.

Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος

Αυγερινός Μεσινέζης    

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 17.30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.