Αγιά Σοφιά: Ερντογάν και Τούρκοι μουσουλμάνοι, προσκυνούν το μεγαλείο του Χριστιανισμού

Αγιά Σοφιά: Ερντογάν και Τούρκοι μουσουλμάνοι, προσκυνούν το μεγαλείο του Χριστιανισμού

-Το Evros-news.gr συνειδητά επέλεξε να μην προβάλλει κανένα ΒΙΝΤΕΟ από το σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Η απόπειρα του Ταγίπ Ερντογάν να προκαλέσει ιστορική βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς, την οποία προσπάθησε να μετατρέψει σήμερα σε τζαμί, το μόνο που πέτυχε ήταν να προσκυνήσουν ο ίδιος και οι Τούρκοι μουσουλμάνοι το μεγαλείο του Χριστιανισμού και την κορυφαία εκκλησία των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Εδώ και λίγη ώρα εξελίσσεται η προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να δείξει ότι μετέτρεψε σε τζαμί το σημείο αναφοράς των εκατομμυρίων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Όμως οι κουρτίνες που κρέμασαν δεν μπορούν να κρύψουν τις χριστιανικές τοιχογραφίες, ούτε τα αραβουργήματα που κρέμασαν να αλλάξουν αυτό που ήταν, είναι και θα παραμείνει διαχρονικά η Αγιά Σοφιά. Οι Χριστιανοί άλλωστε ποτέ δεν θα έκαναν κάτι ανάλογο. Να προσκυνούν δηλαδή μέσα σε ένα τζαμί.

Το Evros-news.gr αποφάσισε και επέλεξε συνειδητά να μην δημοσιοποιήσει κανένα από τα ΒΙΝΤΕΟ που δείχνουν τις στιγμές βεβήλωσης, αν και όπως επισημάναμε, για μας πρόκειται ουσιαστικά για το προσκύνημα μουσουλμάνων στο μεγαλείο του Χριστιανισμού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε λίγο μετά τις 12 στην Αγιά Σοφιά, την ώρα που χιλιάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από αυτήν. Διάβασε ο ίδιος προσευχή από το Κοράνι, σε ένα κακόγουστο σόου.

Συνοδευόμενος από όλη του την οικογένεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε μια ώρα νωρίτερα και φορώντας μάσκα στην Αγιά Σοφιά γράφοντας άλλη μια μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας του.

Στην πρώτη μεγάλη προσευχή, παρόντες είναι εκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οικογένειά του, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξένοι ηγέτες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο «Γκρίζος Λύκος», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν είναι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ούτε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν και οι πλέον υψηλόβαθμοι υπουργοί του, φορώντας λευκές μάσκες για την προστασία τους από την COVID-19, γονάτισαν πάνω σε γαλάζια χαλιά κατά την έναρξη μιας τελετής που σημαδεύει την επιστροφή της μουσουλμανικής λατρείας στο μνημείο. Στη μια ακριβώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο από τον ιμάμη και διάβασε προσευχή από το Κοράνι ο ίδιος.

Και φυσικά και ο ίδιος μεταδίδει το δικό του προσωπικό σόου από τα social media που τόσο έχει κυνηγήσει.