Απείλησε σοβαρά πολυκατοικία, έκαψε αγροτικά παραπήγματα, η πυρκαγιά δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Απείλησε σοβαρά πολυκατοικία, έκαψε αγροτικά παραπήγματα, η πυρκαγιά δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, η οποία χρησιμοποίησε όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, απέτρεψαν το κάψιμο πολυκατοικίας από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από ώρα στην περιοχή του νέου Κολυμβητηρίου “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης” της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή την στιγμή η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά παραμένει η ετοιμότητα λόγω των δυνατών ανέμων. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του Evros-news.gr, η φωτιά που έκαψε συνολικά 70 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και επειδή τα ξερά χόρτα έγιναν αμέσως παρανάλωμα του πυρός, έφτασε ως τον δρόμο που χωρίζει το Κολυμβητήριο από την συγκεκριμένη έκταση, απείλησε την πολυκατοικία που βρίσκεται στο σημείο. Την “έγλειψε” μάλιστα καίγοντας ένα δέντρο στον περίβολο της, αλλά τα πυροσβεστικά οχήματα που φαίνονται και στο στιγμιότυπο, είχαν παραταχθεί μπροστά και με ηρωικές προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν την πολυκατοικία.

Από την άλλη πλευρά και το δεύτερο μέτωπο στο μεταξύ, έφτασε μέχρι την περιοχή της οδού Άβαντος και τον συνοικισμό των μουσουλμάνων, χωρίς εκεί να απειλήσει σπίτια.

Κάηκαν αγροτικά παραπήγματα, έσωσαν άλογα και γαϊδούρια

Κάηκαν σύμφωνα με πληροφορίες κάποια αγροτικά παραπήγματα θα μπορούσε να τα πει κανείς και όχι κανονικές αγροικίες, που βρισκόταν σε κάποια από τα σημεία της συγκεκριμένης έκτασης, η οποία είχε πυκνή βλάστηση και αποτελούσε, όπως αποδείχθηκε, μεγάλο κίνδυνο για την περιοχή.

Ευτυχώς κινητοποιήθηκε από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Κωνσταντίνο Κούκουρα όλη η δύναμη της Π.Υ.Α λεξανδρούπολης και τα μέσα, ενώ ο ίδιος συντόνισε τις προσπάθειες με την Διοικήτρια Ελένη Δερμανοπούλου. Το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά βρισκόταν σε ετοιμότητα αν η φωτιά ξέφευγε προς την κατοικημένη περιοχή.

Σημαντική βοήθεια προσέφεραν μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας, αλλά και του στρατού, τα οποία βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές. Γιατί αν περνούσε τους δρόμους που περίκλειαν την έκταση με τα χωράφια, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος.

Οι Πυροσβέστες κατάφεραν πάντως να σώσουν από την έκταση που καιγόταν, τρία άλογα και δυο γαϊδουράκια, πριν φτάσουν στο σημείο που έβοσκαν οι φλόγες και τα κάψουν.