Παραίτηση Κουκουράβα απ’ την Οικονομική Επιτροπή του δήμου – Στη θέση του ο Γερακόπουλος

Παραίτηση Κουκουράβα απ’ την Οικονομική Επιτροπή του δήμου – Στη θέση του ο Γερακόπουλος

Την παραίτηση του από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου μαζί με τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη εκπροσωπούσαν την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” υπέβαλλε ο Γιώργος Κουκουράβας και έγινε αποδεκτή.

Την θέση του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, πήρε ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γερακόπουλος, που ήταν ο δεύτερος αναπληρωματικός της παράταξης του στην Οικονομική Επιτροπή. Ο πρώτος Γιώργος Ουζουνίδης κατά την συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα, αρνήθηκε την θέση. Προφανώς αυτό έγινε μετά από συνεννόηση με τον Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού αυτός ήθελε να είναι ο κ.Γερακόπουλος κανονικό μέλος στην συγκεκριμένη επιτροπή. Η παραίτηση Κουκουράβα, ο οποίος επικαλέστηκε την παρουσία του συγχρόνως στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, υποβλήθηκε στις 26 Ιουνίου. Κατά την συνεδρίαση της οι Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

Αποδέχεται την αίτηση παραίτησης του τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, Δημοτικού Συμβούλου κ. Κουκουράβα Γεωργίου, και την αντικατάστασή του από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γερακόπουλο Χρήστο, από τη δημοτική παράταξη «Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αρκετοί θεωρούν πως η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί και την “σκλήρυνση” των θέσεων της παράταξης Λαμπάκη στην Ο.Ε, με τον ορισμό Γερακόπουλου. Όμως τόσο αυτός όσο και ο Γιώργος Ουζουνίδης που δεν αποδέχθηκε την θέση, είναι από τους δυο πιο έμπιστους συνεργάτες, τους… μουτζαχεντίν του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ είχαν ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ εναντίον του Evros-news.gr και του υπεύθυνου του Κώστα Πιτιακούδη, στην Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που είχε καταθέσει τον προηγούμενο μήνα ο κ.Λαμπάλκης επιχειρώντας ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ, αλλά μαζί με αυτόν δέχθηκαν την δικαστική “σφαλιάρα” της πανηγυρικής δικαίωσης μας.

Το πιθανότερο είναι ότι επιλέχθηκε ο Χρήστος Γερακόπουλος για κανονικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ως πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα. Αυτό τουλάχιστον θεωρεί ο κ.Λαμπάκης, παίρνοντας ως παράδειγμα την… άριστη διαχείριση του προγράμματος ΤΕΒΑ, για το οποίο μπορεί υπηρεσιακοί παράγοντες του Πολυκοινωνικού να είχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά φυσικά υπερίσχυσε η άποψη του τότε Προέδρου κ.Γερακόπουλου. Εξάλλου και ο “διάδοχος” του Νίκος Ραπτόπουλος την θεώρησε απόλυτα πετυχημένη και γι’ αυτό δεν την άλλαξε. Επίσης, πολύ πετυχημένος θεωρήθηκε και ο χειρισμός της προμήθειας κρεάτων για τις ανάγκες του Πολυκοινωνικού, από τον νυν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Λαμπάκη. Με τέτοιες πετυχημένες ενέργειες, που δείχνουν πολύ καλή γνώση οικονομικών θεμάτων, πως να μην αποφασιστεί να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Γιώργου Κουκουράβα στην Οικονομική Επιτροπή;