Αγιασμός σήμερα για τους νέους Συνοριοφύλακες στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Αγιασμός σήμερα για τους νέους Συνοριοφύλακες στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων  Διδυμοτείχου ο αγιασμός των 385 εκπαιδευομένων Συνοριακών Φυλάκων, που προσελήφθησαν με τον φετινό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Εβρίτες νέοι Συνοριοφύλακες έχουν ξεκινήσει ήδη την εκπαίδευση τους, με αποστολή την αποτροπή παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στον Έβρο και την χώρα μας και την προστασία της Ελλάδας από την παράνομη είσοδο αλλοδαπών.

Τον αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό μετά την ομιλία του Διοικητή της Σχολής Κωνσταντίνου Βλάχου. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιόταυος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, αφού οι δήμαρχοι βρίσκονταν στην Σαμοθράκη για την συνεδρίαση της ΠΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Gepostet von Kostas Vlachos am Samstag, 25. Juli 2020

Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής, που σίγουρα θα αισθάνονταν μεγάλη ικανοποίηση μια και μαζί με τους συναδέρφους τους στη διοίκηση έδωσαν μεγάλο αγώνα για την πρόσληψη των 400 νέων Συνοριοφυλάκων και την σημαντική πριμοδότηση της εντοπιότητας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους χριστιανούς νέους συνοριοφύλακες την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση, που προσέφερε η Βιβλική Εταιρεία, ως πνευματικό εφόδιο στα νέα τους καθήκοντα.