Ο Άγιος Παντελεήμονας τιμήθηκε στο Παλιούρι Διδυμοτείχου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού

Ο Άγιος Παντελεήμονας τιμήθηκε στο Παλιούρι Διδυμοτείχου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, τιμήθηκε χθες στο χωριό Παλιούρι Διδυμοτείχου ο Άγιος Παντελεήμονας.

Ο Σεβασμιότατος προέστη του μεθέορτου Εσπερινού στον παλαιό μεταβυζαντινό Ναό του χωριού, δείγμα της ευλάβειας και της βαθειάς πίστης των προγόνων μας και επεσήμανε την ανάγκη αποκατάστασης του μνημείου. Παρουσία του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Βαγγέλη Τσιμπανλιώτη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πόλυς Αραμπατζή.

«Ζούμε σε μια εποχή που ανατρέπονται αξίες και αρχές και που το υλιστικό φρόνημα και η αποιεροποίηση επιχειρούν να επικρατήσουν και στο χώρο της επιστήμης. Όμως ο Άγιος Παντελεήμων ως ιατρός, ως ιαματικός, ως Μεγαλομάρτυς γίνεται πρότυπο για τους επιστήμονες και ιδιαίτερα για τους ιατρούς κάθε εποχής… Δύο σημαντικές θέσεις αναδεικνύονται μέσα από τη ζωή του Αγίου Παντελεήμονος. Η πρώτη, ότι η πίστη συμπληρώνει την επιστήμη χωρίς να συγκρούεται μαζί της και η δεύτερη, ότι κάθε επιστήμονας και ιδιαίτερα ο ασκών την ιατρική  οφείλει να διακονεί τον συνάνθρωπό του με αγάπη, ως εικόνα Θεού.

Όπως και σε άλλες εποχές ευτυχώς και σήμερα υπάρχουν  πολλοί πιστοί και ευλαβείς θεράποντες της ιατρικής,  οι οποίοι ομολογούν ότι η πίστη τους στο Χριστό είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο εδράζεται το επιστημονικό τους έργο και το ιερό τους καθήκον…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός,  απευθυνόμενος στους κατοίκους του Παλιουρίου, οι οποίοι και φέτος τίμησαν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Παντελεήμονα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*