Κυνήγι αγριόχοιρου όλο το χρόνο – Ψηφίστηκε χθες ο νόμος που το επιτρέπει

Κυνήγι αγριόχοιρου όλο το χρόνο – Ψηφίστηκε χθες ο νόμος που το επιτρέπει

Ψηφίσθηκε χθες Δευτέρα από την ολομέλεια της Βουλής, επέκταση του κυνηγιού του αγριόχοιρου όλο το χρόνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έγινε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, γίνεται για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος και προστασίας της υγείας των ζώων.

Η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετίζεται άμεσα τόσο με την προστασία της αγροτικής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση με την εθνική οικονομία όσο και στο πλαίσιο της επιτήρησης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (Α.Π.Χ.).

Η τροπολογία αυτή έρχεται σε απόλυτη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες, στις περιοχές που γειτνιάζουν με μολυσμένες περιοχές ή είναι ελεύθερες του νοσήματος της Α.Π.Χ., κρίνεται αναγκαία η σταδιακή μείωση της πυκνότητας του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Παράλληλα, με το νέο νόμο προβλέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων χειρισμού θηραμάτων.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το κρέας των αγριόχοιρων που θα θηρεύονται για τους παραπάνω σκοπούς, θα μπορεί να πωληθεί. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει η εκδορά και ο τεμαχισμός του ζώου να γίνει στις κατάλληλες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις συριγμού θηραμάτων.