Διδυμότειχο: Αφιέρωμα του αθηναϊκού περιοδικού “Beer & Bar Magazine” στο μοναδικό Parrot’s Beak

Διδυμότειχο: Αφιέρωμα του αθηναϊκού περιοδικού “Beer & Bar Magazine” στο μοναδικό Parrot’s Beak

Το εξειδικευμένο αθηναϊκό περιοδικό “Beer & Bar Magazine”, έκανε αφιέρωμα στο μοναδικό Parrot’s Beak, το αγαπημένο στέκι όλων στο Διδυμότειχο, στην τελευταία έντυπη έκδοση του.

Το περιοδικό κυκλοφορεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο, ενώ δημοσίευσε το αφιέρωμα και στην ιστοσελίδα του. Στο συγκεκριμένο περιοδικό αρθρογραφούν επαγγελματίες κάθε κλάδου, όπως ποτοποιοί, ζυθοποιοί, bartenders, maître, οινοποιοί, οινολόγοι, baristi. Στην συντακτική ομάδα συμμετέχουν αρθρογράφοι από το εξωτερικό όπως Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο μεταξύ άλλων. Το αναγνωστικό κοινό του Beer & Bar Magazine είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και καταναλωτές των προϊόντων του κάθε κλάδου.

Το αφιέρωμα που υπογράφει η Tina Sardis, αναφέρει για το Parrot’s Beak, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 20 (απέναντι από τη Νοσηλευτική Σχολή)-Τηλ:25530 24478 τα εξής: 

Μακρινό, ορεινό, μικρό και φιλόξενο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το Διδυμότειχο, μία κωμόπολη πολύ πέρα από τη Θεσσαλονίκη, πέρα από την Αλεξανδρούπολη, πολύ μακριά από την Αθήνα! Η αίσθηση που σου δίνεται όμως από τους ντόπιους σε κάνει πραγματικά να αισθάνεσαι ότι είσαι σαν στο σπίτι σου. Το Parrot’s Beak, μια αναπάντεχη έκπληξη θαλπωρής, περιποίησης κι αγάπης, προσφέρει όλη την αίσθηση που θέλει κανείς –ή τουλάχιστον εγώ– όταν είναι τόσο μακριά από το σπίτι.

Τοποθετημένο λίγα μόλις βήματα από τον παραδοσιακό πεζόδρομο της πόλης, το Parrot’s Beak εκφράζει με μετριοφροσύνη την αγάπη και το πάθος με τα οποία έχει χτιστεί. «Έχει βαφτιστεί από ένα εξαιρετικά σπάνιο λουλούδι των Καναρίων νήσων που μοιάζει με το ράμφος του παπαγάλου» μου είπε ο Πασχάλης Περιστεράκης, ιδιοκτήτης και δημιουργός του Parrot’s Beak. «Το λουλούδι αυτό από το 1884 προστατεύεται από το νόμο, προσπάθησαν να το κλωνοποιήσουν ανεπιτυχώς και δεν αγαπάει τη ζέστη, όπως το Διδυμότειχο».

Ο εξωτερικός καθώς κι ο εσωτερικός χώρος του Parrot’s Beak είναι περιποιημένοι κι άνετοι από το πρωί με έναν απολαυστικό καφέ –από τη δική τους ποικιλία που καβουρδίζεται και αλέθεται επιτόπου– με επιμέλεια από το γνωστό Παναγιώτη Δεκίδη. Όλη αυτή η ευχαρίστηση συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο όταν σερβίρεται brunch, ένα κομμάτι που έχει αναλάβει –η χρυσοχέρα– μητέρα του Πασχάλη και το εκτελεί τόσο με επαγγελματισμό όσο και με τη θαλπωρή που θέλει να νιώθει κάποιος όταν τρώει comfort food.

Η διακόσμηση baroque, retro και με industrial πινελιές. H κάβα που επεκτείνεται σε όλο το πίσω μέρος του bar ομολογεί πόσο η ομάδα (Πασχάλης Περιστεράκης, Νικόλας Κιουτσούκης – head bartender και Κώστας Πουρζιτίδης – bartender) αγαπά το «καλό πράγμα», αφού κάθε φιάλη είναι επιλεγμένη μία προς μία, κάτι πραγματικά δύσκολο στο μακρινό Διδυμότειχο.

Το bar consulting και τη δημιουργία του καταλόγου επιμελείται η αγαπημένη Λορέτα Τόσκα. Μέχρι σήμερα ο κατάλογος έχει τον τίτλο “Año” με κοκτέιλ τα οποία προτείνονται ένα για κάθε μήνα του χρόνου. Φέτος η ομάδα σε συνεργασία με τη Λορέτα, εμπνέονται από ισχυρές προσωπικότητες –καλλιτεχνών και μη– και δημιουργούν κοκτέιλ για να τις τιμήσουν και να τρελάνουν πάλι τη γεύση μας!

«Γενικά σκοπός μας είναι ο κόσμος μας να αγαπήσει το fine drinking, να μάθει και να αγαπήσει τα αποστάγματα και φυσικά να διασκεδάσει και να φύγει γεμάτος εμπειρίες» υποστηρίζει ο Πασχάλης. Το Parrot’s Beak συνδυάζει τη σπιτική φιλοξενία, την αγάπη για το απόσταγμα και το κοκτέιλ και τον υψηλό επαγγελματισμό, θέτοντας τον πήχη ψηλά.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Κυριακή 09:00 - 03:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία 
Βασιλέως Γεωργίου 20
Διδυμότειχο, Έβρος
+2553024478
Facebook, Instagram

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*