Η Καβάλα με 11 κρούσματα χθες και σήμερα, νέα εστία κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η Καβάλα με 11 κρούσματα χθες και σήμερα, νέα εστία κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο νομός Καβάλας έχει γίνει η νέα εστία κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού τις δυο τελευταίες ημέρες, χθες και σήμερα δηλαδή, ανακοινώθηκαν 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 28 Ιουλίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι από τα 52 νέα κρούσματα του   κορωνοϊού στη χώρα, τα 4 ήταν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 29 Ιουλίου  από τα 57 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 7 εντοπίστηκαν επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αντίθετα, στην Ξάνθη όπου υπήρχε μόνιμα το μεγαλύτερο πρόβλημα, πλέον τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται ελάχιστα έως καθόλου κρούσματα, ενώ σήμερα επίσης υπάρχει 1 κρούσμα στην Ροδόπη.

Να θυμίσουμε ακόμα, ότι και πριν λίγες ημέρες είχαμε  αρκετό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας, αλλά προέρχονταν από τουρίστες, κυρίως Σέρβους, οι οποίοι είχαν έρθει για διακοπές στην Θάσο ή Βούλγαρους. Τώρα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μόλις δύο ημέρες, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει σημειωθεί στον συγκεκριμένο νομό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κάτι που σίγουρα δημιουργεί ανησυχία. στις υγειονομικές αρχές.

Μάλιστα εντοπίστηκαν θετικοί και άτομα νεαρής ηλικίας, ένας 26χρονος, μία 37χρονη, ενώ χαρακτηριστικό της ανησυχίας των γιατρών είναι ότι 4 περιπτώσεις ασθενών νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τον 85χρονο από το Κωνστάντειο Γηροκομείο, την 83χρονη που νοσηλεύτηκε στη Β’ Παθολογική Καβάλας, ο 53χρονος από τους Φιλίππους, του οποίοι η κατάσταση κρίνεται σοβαρή καθώς είναι διασωληνωμένος και ένα 69χρονος.