Τοψίδης σε σύγχυση: Δεν ψήφισε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, κάνει και… αλλοπρόσαλλες δηλώσεις!!!

Τοψίδης σε σύγχυση: Δεν ψήφισε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, κάνει και… αλλοπρόσαλλες δηλώσεις!!!

Σε φανερή σύγχυση βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης και το αποδεικνύει και στην περίπτωση του σοβαρού προβλήματος των κουνουπιών.

Προσπαθώντας με ξεκάθαρο λαϊκισμό να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις σε βάρος της Περιφερειακής Αρχής του Χρήστου Μέτιου για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, αυτοδιαψεύδεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις την ίδια ακριβώς στιγμή και διαψεύδει όσα έχει δηλώσει λίγο νωρίτερα. Όσα λέει, με τον χαρακτηριστικό τρόπο που μιλάει, κυριολεκτικά… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων, λέει εν γνώση του ψέματα, ενώ παριστάνει τον τιμητή, όταν όπως παραδέχεται, η παράταξη του δεν ψήφισε το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για την επόμενη 3ετία, αν και ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 3 εκατ. ευρώ!!!

Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει την διοίκηση της Περιφέρειας από της ευθύνες της για το υπαρκτό πρόβλημα των κουνουπιών, αλλά πραγματικά, ακούγοντας κάποιος τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρουν α μιλάει χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm, κυριολεκτικά… σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού υποστήριζε συγχρόνως ότι:

  • “Οι αεροψεκασμοί έπρεπε να αρχίσουν εδώ και μήνες. Τώρα και να τους κάνουν τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά. Αυτά γίνονται νωρίτερα, τον Απρίλιο. Αν και δεν είμαι ειδικός, από τον Απρίλιο γίνεται η αντιμετώπιση. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κύριος Βενετίδης λέει ότι φταίει το υπουργείο που δεν έδωσε την άδεια για τους αεροψεκασμούς και γι αυτό καθυστέρησαν. Εμείς βγάλαμε δελτίο Τύπου και τους λέμε: Σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες αλλού. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας ως διοίκηση”.
  • Ενώ λοιπόν ο κ.Τοψίδης είπε ότι δεν φταίνε τα υπουργεία και δεν καθυστέρησαν να δώσουν την απαραίτητη άδεια, στη συνέχεια δήλωσε: “Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κύριος Βενετίδης. Από τις 23 Ιουλίου, πριν μια βδομάδα σχεδόν, έχει δοθεί η άδεια από το υπουργείο Υγείας. Αν δείτε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στις 23 Ιουλίου πήραν τέσσερις Περιφέρειες έγκριση για ψεκασμούς ακμαιοκτονίας, ULV όπως τους ονομάζουν”.
  • Παραδέχεται δηλαδή πως όντως καθυστέρησαν τα αρμόδια υπουργεία (είναι και το Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με το Υγείας) να δώσουν την άδεια, αφού όπως είπε δόθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουλίου. Άρα, πως δεν έχουν δίκιο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και οι άλλοι που επεσήμαναν αυτή την καθυστέρηση;
  • Δήλωσε ακόμα ο κ.Τοψίδης: “Υπάρχει μία εταιρεία, η ίδια που πήρε τους ψεκασμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την δική μας. Η Κεντρική Μακεδονία, υπάρχουν δελτία τύπου ότι από 25 μηνός ξεκινήσει ακμαιοκτονία. Θα τελειώσει και μετά θα έρθει σε μας. Με 10 ημέρες καθυστέρηση”.

  • Ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” λέει εν γνώση του ΨΕΜΑΤΑ. Γιατί το δελτίο Τύπου της συγκεκριμένης Περιφέρειας αναφέρει πως θα ξεκινήσουν 29-30 Ιουλίου οι αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας. Μάλιστα ούτε εκεί άρχισαν, γιατί επίσης δεν ήρθαν ακόμα τα ειδικά φάρμακα από το Γερμανία. Είναι άλλωστε όπως παραδέχθηκε η ίδια εταιρεία. ΙΔΟΥ και το σχετικό δελτίο Τύπου προς επιβεβαίωση:
  •  29 Ιουλίου 2020: Διενέργεια ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης
  • Με αυτό που είπε, προσπαθώντας να κατηγορήσει την Περιφερειακή Αρχή, ο κ.Τοψίδης παραδέχθηκε όμως και κάτι ακόμα. Πως και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, επικεφαλής όλων των Περιφερειών ως Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ, ξεκινάει και αυτή τώρα αεροψεκασμούς ακμαιοκτονίας, αν και έχει τεράστιες εκτάσεις ορυζώνων στις Σέρρες και στην περιοχή του δήμου Δέλτα, ενώ έχει επίσης κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου. Κι όχι μόνο αυτή, αλλά και ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, αφού όπως παραδέχθηκε μαζί με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ άλλες 3 πήραν 23 Ιουλίου την άδεια από τα αρμόδια υπουργεία.

Η παράταξη Τοψίδη ρίσκαρε να μην εγκριθεί το

πρόγραμμα καταπολέμησης, αφού ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ

Στην ίδια συνέντευξη ο Χριστόδουλος Τοψίδης είπε πολύ χειρότερα πράγματα. Παραδέχθηκε αρχικά, ότι η παράταξη του “Περιφερειακή Σύνθεση” δεν ψήφισε τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών για την επόμενη 3ετία, αν και είναι αυξημένο κατά 3 εκατ. ευρώ. Έτσι ρίσκαρε αυτό να μην εγκριθεί, αφού μαζί με τον “συνοδοιπόρο” του “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα, αν και άλλες παρατάξεις δεν το ψήφιζαν, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τώρα ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ”.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Τοψίδης:

  • Η παράταξη μας δεν ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την προκήρυξη για συγκεκριμένο λόγο, αν και υπάρχει αύξηση προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Στην προηγούμενη 3ετία ήταν 8 εκατ. ευρώ τώρα η διοίκηση της Περιφέρειας το αύξησε στα 11 εκατ. ευρώ”.
  • Γιατί όμως το έκανε αυτό; Όπως εξήγησε: “Τους είπαμε όπως βάζετε τους όρους, αποκλείεται να συμμετέχουν πολλές εταιρείες και συμμετέχει μόνο μία. Το είχα πει τότε στον κύριο Βενετίδη αυτό και είναι στα πρακτικά. Ότι θα πρέπει να συμμετέχουν πολλές εταιρείες”.
  • Έσπευσε βέβαια να δηλώσει ότι: “Αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας έβγαλε την προκήρυξη για έναν συγκεκριμένο, αλλά όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν μπορεί να συμμετέχουν πολλοί”.
  • Κι ενώ δήλωσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έβγαλε την προκήρυξη του διαγωνισμού για έναν συγκεκριμένο, στη συνέχεια άφησε ξεκάθαρες αιχμές τονίζοντας: “Μάλιστα κατέθεσα στα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το ξέραμε εκ των προτέρων εμείς ότι θα είναι μόνο μια εταιρεία”.
  • Τότε σωστά τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, αν αφήνει μομφή με όσα συμπλήρωσε και αρκέστηκε να πει: “Εγώ σας λέω τι είπα και είναι γραμμένο στα πρακτικά”.

  • Την μία τα λέει έτσι και λίγο μετά αλλιώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Γνωρίζει φυσικά, ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, μπορούσε να συμμετέχει όποιος ήθελε και μπήκαν κάποιοι όροι που ήταν απαραίτητοι, ώστε οι εταιρείες που θα πάρουν μέρος, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να εγγυώνται την υλοποίηση του προγράμματος. Οι ίδιοι όροι άλλωστε μπήκαν και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειάρχη κ.Τζιτζικώστα που… θαυμάζει και εξυμνεί συχνά ο κ.Τοψίδης και τον πήρε η ίδια εταιρεία που πήρε και αυτόν της Περιφέρειας ΑΜ-Θ;
  • Αλήθεια, γιατί επέμενε τόσο πολύ να αλλάξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις και να πάρουν μέρος και άλλες εταιρείες ο Χριστόδουλος Τοψίδης; Στους διαγωνισμούς που παίρνει μέρος αυτός ως επιχειρηματίας με την εταιρεία κέτερινγκ που διαθέτει και σε κάποιους είναι μόνο αυτός, εκεί… ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ και έχει αναλάβει για παράδειγμα (σε κάποιες περιπτώσεις και με απ’ ευθείας ανάθεση) την σίτιση των αστυνομικών που ήρθαν σε όλο τον Έβρο για να φυλάνε τα σύνορα ή των λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου.
  • Υπάρχει λοιπόν κάτι… ύποπτο ή επιλήψιμο, όταν σε κάποιον διαγωνισμό μετέχει μόνο μια εταιρεία, επειδή μόνο αυτή καλύπτει τους όρους και τις προϋποθέσεις; Αν το πιστεύει να μας το πει ο κ.Τοψίδης.
  • Κι ακόμα. Που γνώριζε ο ίδιος ότι θα μπορούσαν να πάρουν και άλλες εταιρείες μέρος στον διαγωνισμό, αν τα στάνταρ και οι προϋποθέσεις δεν ήταν τόσο αυστηρές; Τι τον νοιάζει και δείχνει να ενοχλήθηκε τόσο που… αποκλείστηκαν κάποιες άλλες εταιρείες επειδή δεν είχαν τις προϋποθέσεις;

  • Το ξέρει ή μήπως τον συμβουλεύει ο περιφερειακός του σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος, με τον οποίο ουσιαστικά… συνδιοικούν την “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο οποίος όπως λένε οι πρώην συνάδερφοι του στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ως γεωπόνος  γνωρίζει καλά αυτά τα θέματα; Ας μας απαντήσουν, αλλά σοβαρά και όχι ΧΑΣΚΟγελώντας όπως συνηθίζει ο κ.Μαρκόπουλος.
  • Κι αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, αφήνει υπόνοιες και αιχμές και για τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα (που θαυμάζει αυτοδιοικητικά ο κ.Τοψίδης), αφού η ίδια εταιρεία κέρδισε και τον διαγωνισμό στη δική του Περιφέρεια;
  • Τέλος, μια και αναφερθήκαμε στον κ.Μαρκόπουλο. Επικαλέστηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για την καθυστέρηση των αεροψεκασμών και είπε ότι και πέρυσι υπήρχαν πολλά κρούσματα. Μόνο που τότε σοβαρό πρόβλημα είχε η περιοχή της Καβάλας, όπου Αντιπεριφερειάρχης στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Μέτιου  ήταν το “δεξί χέρι” του Θόδωρος Μαρκόπουλος. Άρα αυτόν “κάρφωσε” πάνω στην απελπισία του να εμφανιστεί τιμητής ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”.

Τελειώνοντας και με αφορμή την φράση του κ.Τοψίδη: “Ο ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα δεν μπορεί να κρυφτεί”, να επισημάνουμε ότι είναι ξεκάθαρο όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πως εκτός από την σύγχυση που βρίσκεται μόνιμα, δεν μπορεί να αποδεχθεί, ένα χρόνο και πλέον μετά, ότι ο λαός του Έβρου πάνω απ’ όλα και μάλιστα δυο φορές και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν τον επέλεξε για Περιφερειάρχη. Παρά την… ανίερη και ετερόκλητη συμμαχία υπέρ του βουλευτών της Ν.Δ (αν και ήταν “αντάρτης”), Προέδρων ΝΟΔΕ, γνωστών πρώην βουλευτών και υπουργών του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, αλλά και πολλών επιχειρηματιών.