“Περιφερειακή Σύνθεση”: Άγρια ενδοπαραταξιακή “επίθεση” σε Αμοιρίδη και ξεκάθαρη προτροπή στον Τοψίδη να τον διαγράφει

“Περιφερειακή Σύνθεση”: Άγρια ενδοπαραταξιακή “επίθεση” σε Αμοιρίδη και ξεκάθαρη προτροπή στον Τοψίδη να τον διαγράφει

-Επειδή δεν καταφεύγει σε… κραυγές και κάνει δημιουργική αντιπολίτευση, θεωρούν ότι είναι σε επικοινωνία με την Περιφερειακή αρχή Μέτιου;

Άνω-κάτω έχουν γίνει στην “Περιφερειακή Σύνθεση”, με άγρια ενδοπαραταξιακή επίθεση στον Μιχάλη Αμοιρίδη και έμμεση πίεση στον επικεφαλής Χριστόδουλο Τοψίδη να προχωρήσει ακόμα και στην διαγραφή του, επειδή όπως υποστηρίζουν ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης διαφοροποιήθηκε στο θέμα της Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης.

Το δημοσίευμα του “evdomimera.gr”, που είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα από τα ΜΜΕ… μουτζαχεντίν της παράταξης Τοψίδη και έχει άριστες σχέσεις με τον περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν… συνδιοικεί με τον κ.Τοψίδη, ε’ίναι χαρακτηριστικό. Με τίτλο: “Απολωλός περιφερειακός σύμβουλος ο Μιχάλης Αμοιρίδης που για προσωπικούς λόγους αντιτίθεται στην άποψη του Τοψίδη για ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας”, επιτίθεται στον κ.Αμοιρίδη επειδή είχε το… θράσος να εκφράσει την άποψη πως σωστά συστήθηκε η Διακομματική Επιτροπή με απόφαση του Πρωθυπουργού για ανάπτυξη της Θράκης.Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του καβαλιώτικου ΜΜΕ αναφέρει:

 

Απολωλός περιφερειακός σύμβουλος ο Μιχάλης Αμοιρίδης που για προσωπικούς λόγους αντιτίθεται στην άποψη του Τοψίδη για ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας

Σε αντίθεση με τον περιφερειακό σύμβουλο της «περιφερειακής σύνθεσης» Μιχάλη Αμοιρίδη που μάλλον προσπαθεί να κάνει μια προσωπική πολιτική με το να ισχυρίζεται ότι καλώς η διακομματική επιτροπή της βουλής ασχολείται με την ανάπτυξη της Θράκης εξαιρώντας την ανατολική Μακεδονία ο επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης τοποθετήθηκε δημόσια διαφορετικά δηλώνοντας ότι επιθυμεί την ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας χωρίς διακρίσεις.
Εδώ όμως μπαίνει ένα θέμα συνεννόησης στο εσωτερικό της περιφερειακής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης και το ερώτημα μου προς τον κ. Τοψίδη είναι αν μπαίνει θέμα Αμοιρίδη διότι όταν κάποιος διαφωνεί για τον πυρήνα της ύπαρξη της περιφέρειας πως μπορεί να συνυπάρχουν στον ίδιο συνδυασμό”.

Η συγκεκριμένη επίθεση και το κάλεσμα στον επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλο Τοψίδη ουσιαστικά να τον διαγράψει, με την φράση: “Το ερώτημα μου προς τον κ. Τοψίδη είναι αν μπαίνει θέμα Αμοιρίδη διότι όταν κάποιος διαφωνεί για τον πυρήνα της ύπαρξη της περιφέρειας πως μπορεί να συνυπάρχουν στον ίδιο συνδυασμό”, δεν είναι άποψη του δημοσιογράφου ή τουλάχιστον μόνο αυτού, αλλά απηχεί τις απόψεις Μαρκόπουλου. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει σοβαρό ενδοπαραταξιακό θέμα με τον Μιχάλη Αμοιρίδη. Κάποιοι δεν του… συγχωρούν, ότι αποφεύγει τις… κραυγές και τα ουρλιαχτά στις συνεδριάσεις, όπως κάνουν οι Μαρκόπουλος, Γάκης, Ταπαντζάς, Εξακουστός, αλλά πρώτα απ’ όλους ο ίδιος ο κ.Τοψίδης, αλλά προσπαθεί να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση. Κρατάει χαμηλούς τόνους, κάνει προτάσεις σε αρκετά θέματα και γενικά δείχνει πως τον ενδιαφέρει το καλό της Περιφέρειας και όχι οι επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Επίσης, κάποιοι στην παράταξη του δεν του… συγχωρούν τις καλές προσωπικές σχέσεις που έχει με στελέχη της Περιφερειακής αρχής, όπως οι Εβρίτες Δημήτρης Πέτροβιτς και Κώστας Βενετίδης. Κι ακόμα περισσότερο, ίσως… φοβούνται και υποψιάζονται ότι ο κ.Αμοιρίδης βρίσκεται μέσω αυτών σε “ανοιχτή γραμμή” με τον διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία φτάνει μέχρι τον ίδιο τον Χρήστο Μέτιο, άσχετα αν είναι γνωστές και τις έχει εκφράσει επανειλημμένα, οι διαφωνίες του μαζί του. Γι’ αυτό και ξαφνικά… δέχθηκε τέτοια έντονη προσωπική επίθεση από το συγκεκριμένο ΜΜΕ της Καβάλας, που είναι γνωστό σε όλους ότι αποτελεί την “φωνή” Τοψίδη και Μαρκόπουλου, μαζί με ένα ακόμα.

 

Επόμενο Άρθρο
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύεται στην Σαμοθράκη, αφού η υπουργός Παιδείας…

Pin It on Pinterest