Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νεκρός χθες βράδυ 59χρονος από κορονοϊό – Μόλις είχε αποσωληνωθεί

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νεκρός χθες βράδυ 59χρονος από κορονοϊό – Μόλις είχε αποσωληνωθεί

Ένας ακόμα νεκρός από κορονοϊό, προστέθηκε χθες Πέμπτη στις 10 το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αποτελεί τον  204ο ασθενή με Covid-19 που χάνει την ζωή του στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για 59χρονο άνδρα που ήταν διασωληνωμένος από τις 4 Ιουλίου και είχε αποσωληνωθεί χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Δεν έγινε γνωστό εάν είχε υποκείμενα νοσήματα και αυτά επιδείνωσαν την κατάσταση του και συνέβαλλαν ώστε να χάσει την ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας δεν κατάγεται από το νομό Έβρου, απ’ όπου δεν υπάρχουν άτομα τα οποία να νοσηλεύονται  στο Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό που είναι το Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι προχθές Τετάρτη 29 Ιουλίου είχε χάσει την ζωή του στο ίδιο Νοσοκομείο ένας 63χρονος ιερέας από χωριό της Ξάνθης, που επίσης νοσηλεύονταν με κορονοϊό και υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 63χρονος ιερέας που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που ο κορονοϊός δείχνει-δυστυχώς-να επιστρέψει έντονα, αφού καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα που ανακοινώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ. Όσον αφορά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δείχνει να αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα, αφού χθες ανακοινώθηκαν άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προστέθηκαν στα 11 των δύο προηγούμενων ημερών.

Επίσης, από τα συνολικά  ανακοίνωσε σήμερα 65 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, τα 2 είναι στην Περιφέρεια Ξάνθης. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 17 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Τα 16 απο τα 17 που προσήλθαν αυτοβούλως αφορούν δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβολημένο στον Πειραιά.
Αναλυτικά, πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:
– δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
– έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Πηγή: protothema.gr