Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου

Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου

Τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με στόχο την προσβασιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ στον δήμο μας.

Μεταξύ άλλων, έχει ήδη δρομολογηθεί η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμΕΑ, έχουν εγκατασταθεί σε παραλίεςς του δήμου μας 4 συστήματα seatrac που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα στη θάλασσα και ένα ειδικό ηχητικό σύστημα που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα,έχουν απομακρυνθεί αντικείμενα και αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους με σκοπό την ελεύθερη, ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών και έχει επαναπροσδριοριστεί ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ώστε να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση και πρόσβαση των πολιτών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και συζητήθηκαν νέες προτάσεις της δημοτικής αρχής που σχεδιάζονται με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.